تحلیل «ایندیپندنت» از یک تصمیم جنجالی دیگر بایدن/مین‌گذاری بایدن زیرپای ترامپ


به گزارش روز پنج‌شنبه ایرنا، تارنمای روزنامه بریتانیایی فوق در گزارشی نوشت که تصمیم ایالات متحده برای ارائه مین های ضدنفر به اوکراین به معنای استفاده از سلاحی است که جامعه بین المللی از مدت‌ها قبل آن را به دلیل داشتن خطرات برای غیرنظامیان ممنوع کرده است. گسترش این تهدید نشانه دیگری از دگرگونی سیاست آمریکا در مورد موضوعی است که ۳۰ سال بحث برانگیز بوده است.

این روزنامه ارسال مین را برای کمک به اوکراین جهت متوقف کردن پیشرفت روسیه در میدان نبرد لازم دانست و به نقل از «بردلی بومن» مدیر ارشد «بنیاد دفاع از دموکراسی‌ها» عنوان داشت: این تغییر سیاست ها نشان می دهد که دولت بایدن با تاخیر به تحولات چالشی در میدان نبرد در اوکراین نگاه می کند و نگران تغییر سیاست ایالات متحده در قبال اوکراین و روسیه با روی کارآمدن دونالد ترامپ است.

گزارش ادعا دارد واشنگتن در طول جنگ به اوکراین مین‌های بزرگتر و ضدتانکی داده که با باتری کار می‌کنند و دولت بایدن با همین استدلال درحال ارسال مین ضدنفری به اوکراین است که به اصطلاح غیرمداوم هستند و وقتی باتری آن‌ها تمام شود، منفجر نمی‌شوند. ضمن آنکه به گفته یک مقام ناشناس آمریکایی، ایالات متحده به دنبال گرفتن تعهد از اوکراین برای محدود کردن آسیب به غیرنظامیان است.

طبق گزارش این روزنامه بریتانیایی، ایالات متحده یکی از معدود کشورهای بزرگ است که کنوانسیون ۱۹۹۷ اوتاوا را که استفاده، تولید و انتقال مین های ضد نفر را ممنوع می کرد، امضا نکرده است. تا دوسال قبل ۱۶۴ کشور این معاهده را تصویب یا با آن موافقت کرده بودند. مساله مهم این است که این مین ها به طور گسترده در مرز کره شمالی و جنوبی استفاده می شود. این بخشی از تلاش ایالات متحده برای محافظت از سئول در برابر پیونگ یانگ است.

ایندیپندنت تاکید دارد: گروه‌های حقوق بشری سال‌هاست که ایالات متحده را برای پیوستن به معاهده اوتاوا تحت فشار قرار می‌دهند. بنابر اعلام ناتو، نزدیک به ۷۰ کشور و منطقه هنوز تحت تأثیر وجود ۱۱۰ میلیون مین زمینی قرار دارند که می‌توانند «سال‌ها قبل از انفجار، زیر خاک فعال، خاموش و پنهان بمانند».

طبق گزارش، تصمیم بایدن بلافاصله از سوی سازمان عفو بین‌الملل محکوم شد زیرا مین‌ها را تهدیدی برای غیرنظامیان می‌داند. «بن لیندن» مدیر این نهاد معتقد است: این یک تصمیم، متهورانه و شکستی بزرگ و ناامید کننده برای رئیس جمهوری است که زمانی قبول داشت مین‌های زمینی غیرنظامیان زیادی را در معرض خطر قرار می‌دهد.

براین اساس، زمانی که بایدن رئیس جمهور شد، سیاست ترامپ را لغو و استفاده از مین های ضدنفر در خارج از شبه جزیره کره را ممنوع کرد. ژوئن ۲۰۲۲ تخمین زده شد حدود ۳ میلیون مین ضدنفر در انبارهای ایالات متحده وجود دارد ولی مشخص نبود چه تعداد از آنها برای دفاع از کره جنوبی مورد نیاز است.


منبع

درباره ی پشتیبان

مطلب پیشنهادی

ادعای ترامپ با انتقاد از بایدن: در دولت اول من جنگی وجود نداشت؛ داعش را شکست دادیم

به گزارش خبرنگار ایرنا، سخنان دونالد ترامپ رئیس جمهور منتخب آمریکا در نشستی خبری که …

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *