تبدیل بنیاد نخبگان به یک نهاد صنفی خطای راهبردی بزرگ است/ بنیاد نخبگان به پاتوق نخبگان تبدیل می شود

به گزارش خبرنگار اجتماعی خبرگزاری تسنیم، روح‌الله دهقانی فیروزآبادی؛ معاون علمی و فناوری و اقتصاد دانش‌بنیان ریاست جمهوری در آیین گرامیداشت روز دانشجو در دانشگاه تربیت مدرس اظهار کرد:‌ تقریباً در هیچ کجای دنیا، بنیاد ملی نخبگان با ویژگی‌های بنیاد در ایران وجود ندارد! هدف از تشکیل بنیاد ملی نخبگان این بود که این نخبگان از بدنه جامعه جدا شوند و سپس از آنها حمایت کنیم.

وی ادامه داد: طبق استانداردهای جهانی به یک درصد برتر هر جامعه‌ای از همه حوزه‌ها، عنوان “مستعدان” اطلاق می‌شود یعنی در کشور نزدیک به 1 میلیون نفر جزو جمعیت بااستعداد محسوب می‌شوند. یک نکته دیگر این است که اطلاق نخبه به فرد دانشگاهی صورت نمی‌گیرد.

دهقانی تصریح کرد: اولین خطای بنیاد ملی نخبگان این است که به یک فردی عنوان “نخبه” اطلاق می‌شود و به دیگران می‌گوید که شما نخبه نیستید! که این اولین ظلم به جامعه نخبگان است.

معاون علمی رئیس‌جمهور گفت: بنیاد ملی نخبگان به یک نهاد صنفی تبدیل شده بود که جامعه را به بخش‌های مختلف از جمله کشاورزان، نجار، جوشکار،اساتید، نخبگان و … است که این خطای راهبردی بزرگی است که در بنیاد اتفاق افتاده است. امسال به مقام معظم رهبری عرض کردم که بنیاد ملی نخبگان قرار بود از ابتدا بنیادی برآمده از نخبگان برای حرف زدن با حاکمیت، دادن ایده‌ها،‌ فکرها و راهکاره، به دولت و دستگاه‌های دیگر و حاکمیت باشد.

وی ادامه داد: بنیاد نباید یک نهاد صرفاً صنفی باشد که متمرکز بر رفع نیازهای نخبگان است که البته این هم جزو مأموریت‌های نخبگان بوده و باید باشد.

دهقانی گفت:‌ بنیاد باید نهادی باشد که به نخبگان وصل شده و با سامانه‌ها و سیستم‌هایی، راهکارهای درست حل مسئله را به دولت، مجلس و حاکمیت انتقال دهد.

وی خاطرنشان کرد:‌ امروز اندیشکده‌هایی راه‌اندازی شدند تا برای تمام مصوبات دولت و تمام قوانین مطرح‌شده، نظر نخبگانی را از هیئت‌های اندیشه‌ورز جمع‌آوری کرده و پالایش کرد و نظر نخبگانی  را برای حل مسائل کشور به دولت و قوه قضاییه انتقال داد.

دهقانی تصریح کرد: در بنیاد ملی نخبگان کاری آغاز شده است که به زودی اثر آن را خواهید دید مبنی براینکه بنیاد ملی نخبگان باید به پاتوق نخبگان  به باشگاهی برای حضور نخبگان با امکانات دولتی تبدیل شود تا نخبگان تأثیرگذاری خود را افزایش دهند.

وی ادامه داد: این تحول، در تمام آیین‌نامه‌ها و طرح‌های بنیاد ایجاد شده و منتظر اولین جلسه هیئت امنا هستیم تا این مسائل مطرح شود. ما معتقد هستیم که باید نخبگان را شناسایی کنیم نه‌اینکه نخبگان با خوداظهاری شناسایی شوند.

دهقانی گفت: یافتن نخبگان درکشور کار بسیار راحتی است. چطور غربی‌ها به راحتی نخبگان ما را شناسایی می‌کنند اما ما در کشور قادر به شناسایی نخبگان نیستیم؟ روش‌های ما به روش‌های فعال بایستی تغییر پیدا کند. هیچ کسی همچون استاد در دانشگاه و هیچ کسی همچون مردم در جامعه قادر به شناسایی نخبگان نیست.

وی تصریح کرد: مهم‌ترین رکن تغییر و تحول برنامه‌های بنیاد ملی نخبگان تغییر به استادمحوری است.

انتهای پیام/


منبع

درباره ی تپش پرس

مطلب پیشنهادی

قیمت جهانی نفت امروز 1403/10/01 |برنت 72 دلار و 94 سنت شد

به گزارش خبرگزاری تسنیم به نقل از رویترز، قیمت نفت در شرایطی که بازارها درحال …

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *