تأکید فرماندار قشم بر رفع مشکلات توانبخشی و تقویت بهزیستی

به گزارش خبرگزاری تسنیم از قشم، توجه به حوزه بهزیستی تنها شامل تخصیص منابع مالی کافی و پایدار نیست، بلکه نیازمند رویکردی جامع در سیاست‌گذاری‌ها، تقویت ساختارهای اجرایی و بهره‌گیری از ظرفیت‌های تخصصی و نوآورانه است.

به گفته کارشناسان اجتماعی، مشکلات حوزه توانبخشی به تنهایی با تکنولوژی و روش‌های درمان حل نمی‌شود و برای ارتقای کیفیت درمان احتیاج به مشارکت همه جانبه دستگاه‌ها و نهادهای آموزشی، پزشکی و خدماتی است.

توانمندسازی افراد دارای معلولیت، حمایت از کودکان بی‌سرپرست و بدسرپرست، ارائه خدمات روانشناختی و مددکاری به افراد در معرض آسیب و ارتقای سلامت اجتماعی، همگی از وظایف خطیر بهزیستی است که تحقق آن‌ها نیازمند عزمی راسخ و نگاهی ویژه از سوی تمامی ارکان جامعه و حاکمیت دارد.

فعالان حوزه اجتماعی می‌گویند: سرمایه‌گذاری در بهزیستی به ویژه در مناطقی کم‌برخوردار در حقیقت سرمایه‌گذاری در سلامت و پویایی کل جامعه است و بی‌شک، تقویت بهزیستی به معنای ساختن جامعه‌ای عادلانه‌تر، سالم‌تر و برخوردارتر خواهد بود.

براساس آمارهای رسمی اعلام شده ،  2 هزار و 578 معلول تحت پوشش اداره بهزیستی شهرستان مرزی قشم قرار دارند که از این تعداد هزار و 145 نفر به تفکیک معلولیت ها( 441 معلول جسمی، 428 معلول ذهنی، 138 معلول بینایی و 89 معلول روانی) و هزار و 433 نفر دیگر نیز دارای سایر معلولیت هستند که به دلیل معلولیت شدید و نداشتن درآمد ثابت و کافی مستمری ماهیانه دریافت می‌کنند.

قشم جزو شهرستانهایی است که پوشش 100 درصدی در اجرای طرح توانبخشی مبتنی بر جامعه (سی.بی.آر) را دارد.

همچنین 354 نفر از زنان سرپرست خانوار (175 نفر شهری و 179 نفر روستایی) تحت پوشش بهزیستی قشم هستند که علاوه بر مستمری از سایر خدمات مشاوره‌ای و آموزشی در صورت نیاز بهره مند می‌شوند.

در حال حاضر 211 نابینای مطلق و کم بینا (72 زن و 139 مرد) در مناطق شهری و روستایی این جزیره (42 نفر شهری و 169 نفر روستایی) تحت پوشش بهزیستی این شهرستان قرار دارند که از این تعداد 34 نفر نابینای مطلق و 177 نفر کم بینا می‌باشند.

حسین امیرتیموری، فرماندار شهرستان قشم، در دیدار با رئیس و معاونان اداره بهزیستی این شهرستان، ضمن بررسی چالش‌ها و مسائل موجود در حوزه خدمات بهزیستی، بر ضرورت رفع مشکلات توانبخشی، تجهیز مراکز و بهره‌گیری از ظرفیت خیرین تاکید کرد.

مهم‌ترین موضوعات مطرح شده در این دیدار، چالش‌های مربوط به بخش توانبخشی، وضعیت مرکز روزانه توانبخشی در هلر و ساختمان اداری و خط تلفنی 123 اورژانس اجتماعی بود.

فرماندار شهرستان قشم در این دیدار با اشاره به اهمیت ارائه خدمات مطلوب به افراد دارای معلولیت و نیازمند، بر لزوم رفع موانع و کمبودهای موجود در بخش توانبخشی تاکید کرد.

امیرتیموری با اشاره به مشکلات مطرح شده در خصوص کمبود امکانات در بخش‌های اعصاب و روان، خواستار پیگیری جدی این موضوع و یافتن راهکارهای مناسب برای بهبود وضعیت این بیماران شد.

وی همچنین با اشاره به ضرورت وجود ماده 16 در شهرستان قشم (مراکز نگهداری و درمان اجباری معتادان متجاهر)، ابراز امیدواری کرد که با سفر مسئولان عالی رتبه استانی و کشوری به قشم، این مشکل و سایر مسائل مهم حوزه بهزیستی مطرح و پیگیری شوند.

فرماندار قشم در بخش دیگری از صحبتهای خود، بر اهمیت استفاده از ظرفیت خیرین و نیکوکاران در راستای توسعه و بهبود خدمات بهزیستی تاکید کرد و گفت: خیرین همواره بازوی توانمند دستگاه‌های حمایتی بوده‌اند و ما باید با ایجاد سازوکارهای مناسب، زمینه مشارکت هرچه بیشتر این عزیزان در رفع مشکلات جامعه هدف بهزیستی را فراهم کنیم.

وی ضمن تاکید بر پیگیری مسائل مطرح شده از طریق مراجع ذیصلاح، آمادگی مدیریت شهرستان را برای همکاری و همیاری با اداره بهزیستی در راستای ارتقای سطح خدمات و رفع مشکلات جامعه هدف اعلام کرد.

رئیس اداره بهزیستی شهرستان قشم نیز در این نشست ضمن قدردانی از توجه و حمایت‌های فرماندار، گزارشی از وضعیت موجود و چالش‌های پیش روی این اداره ارائه کرد.

سیروس شمس‌اللهی ضمن تشریح مشکلات مربوط به مرکز روزانه توانبخشی هلر و نیاز به بهبود فضای اداری و تجهیز خط 123، بر ضرورت تأمین امکانات تخصصی در حوزه اعصاب و روان تأکید کرد.

وی ابراز امیدواری کرد که با تعامل و همکاری مشترک، بتوان گام‌های موثری در جهت بهبود وضعیت افراد نیازمند و آسیب‌پذیر در شهرستان قشم برداشت.

انتهای پیام/7558


منبع

درباره ی پشتیبان

مطلب پیشنهادی

بافت تاریخی کرمان نیازمند ساماندهی فوری

به گزارش خبرگزاری تسنیم از کرمان، در نشست امروز رئیس کل دادگستری استان کرمان با …

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *