به گزارش ایرنا، امروز یادآور یکی از وقایع تلخ و فراموش نشدنی در تاریخ ایران و جهان است؛ بامداد جمعه ۱۳ دی سال ۱۳۹۸ سردار سلیمانی که در سفری رسمی و در چارچوب عرف دیپلماتیک پذیرفته شده در نظام بین الملل به سر می برد و مهمان کشور عراق بود، در حمله نیروهای تروریستی به سرکردگی آمریکا و با دستور مستقیم دونالد ترامپ رییس جمهور وقت این کشور، به همراه ابومهدی المهندس، فرمانده حشدالشعبی عراق و دیگر همراهان ترور شد و به شهادت رسید.
ولی این پایان راه وی و پایان وی نبود و نیست؛ این را در پنج سال گذشته در گلزار شهدای کرمان می توان دید که هز کشورهای زیادی زائر دارد؛ آری این پایان راه نیست مثل همه کسانی که پس از جهاد در راه خدا به درجه رفیع شهادت نایل میآیند راه حاج قاسم نیز متوقف نشد و مکتب شهید سلیمانی شکل گرفت که راهیان آن به گواه آمار و شواهد عینی رو به فزونی است.
او که در ۲۰ اسفند سال ۱۳۳۵ در روستای قنات ملک از توابع شهرستان رابُر استان کرمان متولد شد، پس از فراز و نشیبهای مختلف در سن ۲۵ سالگی با حکم فرمانده وقت سپاه پاسداران، فرماندهی تیپ ۴۱ ثارالله کرمان را برعهده گرفت که شامل نیروهای کرمان و سیستان و بلوچستان میشد و بعدها لشکر پرافتخار ۴۱ ثارالله شد.
تیپ ثارالله به تیپ خط شکن معروف بود که در عملیات مختلف مانند نصر ۴، نصر ۵، کربلای ۱، کربلای ۴، کربلای ۵، بدر، خیبر، والفجر ۱، والفجر ۳ و والفجر ۴، عملیات رمضان، بیتالمقدس و بیتالمقدس ۷، فتحالمبین و طریقالقدس حاضر شد که از عملیات مهم دوران دفاع مقدس محسوب میشوند.
سردار سلیمانی پس از پایان جنگ تحمیلی با وجود آنکه موقعیتهای مدیریتی زیادی داشت اما به کرمان بازگشت و با توجه به شرایط آن موقع، به تامین امنیت شرق کشور پرداخت، یعنی زمانی که اشرار منطقه را ناامن کرده بودند و این معضل به جادههای محل تردد مردم نیز سرایت کرده بود.
فرمانده دلاور دوران دفاع مقدس که تحمل ناامنی برای مردم سرزمینش را نداشت، این بار با همراهی همرزمانش و نیروهای جوان لشکر ۴۱ ثارالله دست به کار شد و از مرز تایباد تا زابل و زاهدان به دیدن مردم رفت و به آنان قول داد که امنیت را برقرار خواهد کرد.
او همین کار را هم کرد و نه فقط با برخورد سخت که هر جا نیاز بود از سلاح هم استفاده شد اما ابتدا، اقدام مهمتر و ماندگار سردار سلیمانی استفاده از ظرفیت جوامع محلی، سران طوایف و جذب آن دسته از اشراری بود که قابلیت هدایت و بازگشت به زندگی شرافمندانه را داشتند؛ و این اقدامش چقدر زندگی ها را که تغییر نداد.
مرد میدان که به اذعان بسیاری از مقامات کشوری و لشکری علاوه بر داشتن نبوغ و ذکات در بعد نظامی، از نظر دیپلماسی نیز توانمند و کارکشته بود، باب مذاکره را برای تامین امنیت پایدار شرق کشور باز کرد و صحنههایی که بارها از تلویزیون پخش شد و نشان داد افراد سلاح خود را زمین گذاشتند.
روایت نماینده ولی فقیه در استان کرمان از تسلط حاج قاسم به هر نقطه از کشور نیز خواندنی است. حجت الاسلام و المسلمین حسن علیدادی سلیمانی که همشهری وی نیز محسوب می شود میگوید: زمانی در یک پرواز کنار شهید سلیمانی بودم، صحبت از احاطه او بر موضوعات مختلف کشور شد و تصمیماتی که به ویژه در حوزه نظامی میگرفت؛ حاج قاسم گفت «کوه به کوه، قله به قله، تپه به تپه در کشور، هر جایی که شما دست بگذارید، من با نگاه دقیق چه از زمین، هوا و فضا، دیده ام و حتما رصد کرده ام؛ نقشه کشور به طور کامل در دستم است و تسلط کامل دارم».
پس از آن، سردار سلیمانی در سال ۱۳۷۶ با حکم فرمانده معظم کل قوا پس از سردار احمد وحیدی، دومین فرمانده نیروی قدس سپاه پاسداران شد و نقش کلیدی در تامین امنیت برون مرزی و تقویت جبهه مقاومت در منطقه ایفا کرد.
از مهمترین اقدامات سپهبد سلیمانی حضور در عراق و سوریه و نقش آفرینی در مبارزه با گروهک تروریستی داعش است که به سرعت در حال پیشروی بود به طوری که از نگاه بسیاری از تحلیلگران بینالمللی این مجاهدت سردار سلیمانی نه تنها خدمت به مردم کشورش بلکه خدمت به جهان اسلام و کل جهان بود که ماشین جنگی داعش را متوقف کرد.
شهید سلیمانی در بسیاری از کشورهای دنیا به ویژه کشورهای منطقه مورد تجلیل و تکریم قرار گرفته و تشییع پیکر او به همراه دیگر شهدا در عراق گواهی بر این موضوع است، همچنانکه طی پنج سال گذشته سالگرد شهادت سردار دلها در عراق نیز گرامی داشته شده است.
مردم قدرشناس ایران هم با استقبال گسترده از فرزند شجاع ملت در اهواز، تهران، قم، مشهد و کرمان پیکر این شهید بزرگوار را تشییع کردند و مطابق با وصیت شهید در کرمان به خاک سپردند که امروز زیارتگاه دوستدارنش از سراسر ایران و خارج از کشور است.
سردار شهید سپهبد حاج قاسم سلیمانی در آخرین وصیت خود خطاب به همسرش می نویسد: “همسرم من جای قبرم را در مزار شهدای کرمان مشخص کرده ام. محمود میداند. قبر من ساده باشد مثل دوستان شهیدم. بر آن کلمه سرباز قاسم سلیمانی بنویسید نه عبارتهای عنوان دار”.
به گزارش اینا به رسم هرسال طی پنج سال اخیر، امسال نیز ویژه برنامه ساعت شهادت (۱:۲۰) سردار سلیمانی بامداد امروز (پنجشنبه) با حضور خیل زائران مزارش در گلزار شهدای کرمان برگزار شد.
برنامههای پنجمین سالگرد شهادت سردار حاج قاسم سلیمانی و هفته مقاومت با شعار «سرباز وظیفه پاسدار قاسم سلیمانی» ۱۱ تا ۱۷ دی برگزار میشود و گلزار شهدای کرمان از چند روز گذشته میزبان زائران مزار سردار دلهاست.
منبع