بهبود تغذیه فضانوردان با پرورش گیاهان در فضا

به گزارش گروه علمی ایرنا از وبگاه ارث، ناسا در حال بررسی راه‌هایی است تا کاوشگران در مأموریت‌های فضایی آینده به ماه و مریخ، محصولات مغذی از جمله گیاهان تازه در اختیار داشته باشند. ممکن است مواد غذایی که در بسته‌های مهروموم‌شده به فضا برده می‌شوند، طعم و ویتامین‌های خود را به مرور زمان از دست بدهند.

کِشت سبزی‌های برگ‌دار و سبزیجات در ایستگاه فضایی احتمالاً این مشکل را برطرف و روحیه فضانوردان را شادتر می‌کند.

تلاش‌ برای پرورش گیاهانی مانند کاهو، انواع فلفل، تربچه و گوجه‌فرنگی در ریزگرانش در حال انجام است و اطلاعات جدیدی را درباره نحوه تأثیر پرواز فضایی بر ژنتیک گیاهان، مصرف آب و طعم آشکار می‌کند.

ریزگرانش یا میکروگرانش به شرایطی گفته می‌شود که همانند بی‌وزنی و گرانش صفر است با این تفاوت که نیروی گرانش دقیقاً صفر نیست و مقدار کوچکی دارد.

بهبود تغذیه فضانوردان با پرورش گیاهان در فضا

جویا ماسا (Gioia Massa) از دانشمندان ناسا، سرپرست این پژوهش است که مطالعه رفتار گیاهان در فضا برای کمک به افزایش تنوع و بهبود طعم محصولات تازه را در سابقه خود دارد.

در حالی که ناسا مسیر را برای سفرهای فضایی به اعماق فضا هموار می‌کند، گروه پژوهشی ماسا، نحوه تأثیر ریزگرانش و عواملی مانند رطوبت و کنترل نور بر شکل گیاه، کیفیت مواد مغذی و ثمردهی محصولات را مطالعه می‌کنند.

پیشرفت این پژوهش تاکنون دلگرم‌کننده بوده است: تولید مواد غذایی تازه در مدار زمین امکان‌پذیر است و هر یافته جدید به اصلاح فرآیند تولید کمک می‌کند.

به مرور زمان، پژوهشگران محصولات بیشتری از نظر طعم، ارزش غذایی و ماندگاری را آزمایش می‌کنند و انسان‌ها توانایی پرورش مواد غذایی در فاصله‌ای بسیار دور از زمین را کسب می‌کنند.


منبع

درباره ی پشتیبان

مطلب پیشنهادی

فراخوان جذب شرکت‌های صادراتی دانش‌بنیان و فناور در منطقه نوآوری ایران

به گزارش روز دوشنبه گروه علمی ایرنا از معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانش‌بنیان ریاست‌جمهوری، …

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *