به گزارش ایرنا به نقل از مؤسسه کار و تأمین اجتماعی، «ابراهیم صادقیفر» با اشاره به برگزاری هشت نشست علمی با عنوان عدالت اجتماعی فراگیر با مشارکت بیش از ۳۵ دستگاه ادامه داد: از هفته آتی برگزاری کارگاههای مربوطه را در دستور کار قرار می دهیم.
وی همچنین بیان داشت: بسته پیشنهادی سیاستی حوزه فقر را در کارگاهها دنبال و پس از تدوین تقدیم هیأت دولت خواهیم کرد.
صادقی فر با بیان اینکه اصل گفتمانسازی عدالت اجتماعی را ادامه خواهیم داد، اظهار امیدواری کرد؛ با همکاری همه ذینفعان انسجام سیاستی موردنظر همگان تحقق یابد.
بیشترین تسهیلات بانک کشاورزی به حوزه خرد اختصاص دارد
معاون اعتبارات بانک کشاورزی گفت: از ابتدای سال تا کنون، حدود ۹۵ درصد تسهیلات بانک کشاورزی کمتر از ۵۰۰ میلیون تومان بوده، این آمار بیانگر توجه ویژه بانک کشاورزی به تسهیلات خرد است.
«محمدرضا پویافرد» تأکیدکرد: بانکداری پیوندی از سال ۱۳۷۹ با هدف توانمندسازی جوامع روستایی با همکاری سازمان بینالمللی پول در چند استان انجام شد؛ بانک کشاورزی در این راستا اقدامات مختلف وگستردهای را در دستور کار داشته است، تأمین مالی و اعتبارسنجی طرح تأمین مالی خرد با رویکرد بانکداری پیوندی توسط بانک کشاورزی انجام میشود.
وی توضیح داد: افراد تسهیلات گیرنده به صورت زنجیرهای ضمانت یکدیگر را برعهده دارند.
به گفته پویا فرد، از ابتدای اجرای این طرح تا کنون حدود ۸ هزار گروه خودیار شامل ۷۰ هزار نفر عضو، بالغ بر ۸ هزار و ۳۰۰ میلیارد ریال تسهیلات مربوطه را دریافت کردهاند.
پویافرد اضافه کرد: همچنین از ابتدای سالجاری بیش از ۳ هزار میلیارد ریال به منظور افزایش تولید گوشت قرمز توسط عشایر از طرف بانک کشاورزی اعطا شده است.
وی ادامه داد: همچنین طی ۱۱ ماه سالجاری، مبلغ ۳۷ هزار میلیارد ریال تسهیلات به معرفیشدگان نهادهای حمایتی پرداخت شده؛ این تسهیلات در قالب اشتغالزایی بوده است.
به گفته پویا فرد در قالب تسهیلات مسکن روستایی، در ۱۱ ماه امسال بالغ بر ۳۵ هزار میلیارد ریال توسط بانک کشاورزی پرداخت شده است.
معاون اعتبارات بانک کشاورزی ادامه داد: حمایت از توسعه زنجیرههای بخش کشاورزی از برنامههای آتی بانک کشاورزی محسوب میشود.
وی تصریح کرد: همچنین توسعه تأمین مالی زنجیرههای تولید، حمایت از طرحهای توانمندسازی روستاییان و عشایر و پرداخت هدفمند تسهیلات خرد با هدف مصرف تسهیلات در زنجیرههای ارزش از دیگر هدفگذاریهای آینده بانک کشاورزی به شمار میروند.
معاون اعتبارات بانک کشاورزی افزود: با توجه به اینکه ۲۵ درصد گوشت قرمز کشور توسط عشایر با حداقل تأمین مالی و حداقل امکانات تأمین و تولید می شود؛ حمایت از عشایر در راستای تولید گوشت قرمز دارای مزایای بسیاری است.
پویافرد ادامه داد: بانک کشاورزی در حوزه طرحهای کلان امکان نظارت بر وصول تسهیلات با مبالغ بالا را دارا است اما این ظرفیت برای تسهیلات خرد وجود ندارد و به نهادهای حمایتی معرفیکننده اعتماد میکنیم.
وی اضافه کرد: در راستای اشتغالزایی دانشآموختگان، حمایتهایی درنظر گرفته شده است.
تحقق روستای بدون بیکار از برنامههای صندوق کارآفرینیامید است
«میثم اصغری»، معاون مدیریت کسب و کار صندوق کارآفرینیامید گفت: توسعه کسب و کار، محرومیت زدایی و تحقق روستای بدون بیکار از برنامههای صندوق کارآفرینیامید است.
وی افزود: در راستای تحقق روستای بدون بیکار با تمرکز بر ظرفیتهای موجود در روستا، توسعه کسب و کار و تأمین زنجیره تولید را در صندوق کارآفرینیامید دنبال میکنیم، در این راستا پرداخت تسهیلات مورد توجه است.
اصغری تصریح کرد: روستای نوین در راستای ارتقای بهرهوری، یک روستا یکمحصول، روستای بدون بیکار، صندوق خرد محلی و جشنواره «کاربوم» در راستای دستاوردهای طرح راهبردی صندوق کارآفرینیامید در دستور کار قرار داشتهاند.
معاون مدیریت کسب و کار صندوق کارآفرینیامید، حمایت از زنان سرپرست خانوار، مناطق روستایی و ساکنان مناطق کمتربرخوردار را از اولویتهای اقدامات این صندوق برشمرد.
به گفته وی، صندوق کارآفرینیامید به عنوان یک نهاد عمومی غیردولتی در راستای حمایت از کسب و کارهای خرد، کوچک و متوسط فعالیت دارد و حمایت از جوانان، زنان سرپرست خانوار با تمرکز بر کسب و کارها، مناطق روستایی و کمتربرخوردار به فعالیت میپردازد.
اصغری تصریح کرد: همافزایی و یکپارچگی در راستای ترویج همکاری بین کسب وکارها و منابع مالی از اهداف این صندوق محسوب میشود.
معاون مدیریت کسب و کار صندوق کارآفرینیامید اضافه کرد: تمرکز بر اولویتهای توسعهای، ایجاد اشتغال پایدار، رفع نابرابریهای منطقهای و افزایش تولید و بهرهوری با اهداف تأمین مالی هدفمند در صندوق کارآفرینیامید برنامهریزی و دنبال شده است.
وی تأکید کرد: تأمین مالی جمعی را در شرایط امروز در دستور کار قرار دادهایم؛ به این واسطه پرکردن خلأ تأمین مالی را دنبال و تلاش میکنیم پس از ارائه تسهیلات، نظارتهای محلی را مورد توجه قرار دهیم.
اصغری تاکید کرد: دستگاههای متولی، کار شناسایی و معرفی افراد را برعهده دارند و صندوق کارآفرینیامید در این راستا پرداختکننده محسوب میشود.
مؤسسه کار و تأمین اجتماعی در راستای بهرهگیری از ظرفیتهای نخبگانی و دانش انباشته در کشور و نیز توجه به تجربیات بینالمللی نشستهای علمی و تخصصی در حوزه ماموریتهای وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی برگزار می کند.
برگزاری سلسله نشستهای «گفتمانسازی عدالت اجتماعی فراگیر از جمله این برنامه هاست؛ پس از برگزاری نشست نخست با عنوان افق گشایی موضوع فقر، نشست دوم با عنوان فقرزدایی و رفاه در آینه سلامت، نشست سوم با عنوان فقرزدایی و رفاه در آینه آموزش نشست با عنوان فقرزدایی و رفاه در جغرافیای ایران، پنجمین نشست با عنوان نظام اندازهگیری و سیاستگذاری فقرزدا، برنامه ششم با عنوان تصویری از مدلهای فقرزدایی در نهادهای غیردولتی ایران، نشست هفتم با عنوان: «حمایت اجتماعی در مسیر فقر زدایی نشست هشتم با عنوان فقرزدایی، تأمین مالی خرد، توانمندسازی صبح یکشنبه برگزار شد.
منبع