به گزارش دوشنبه شب ایرنا از آناتولی، دولت برزیل در یک بیانیه مطبوعاتی پیوستن اندونزی به این گروه را تبریک گفت.
برزیل در یک دوره یکساله یا از یکم ژانویه ۲۰۲۵ تا ۳۱ دسامبر ۲۰۲۵ (۱۲ دی ۱۴۰۳ یا ۱۰ دی ۱۴۰۴) رهبری بریکس را بر عهده خواهد داشت.
در این بیانیه آمده است: دولت برزیل پیوستن کشور اندونزی به بریکس را تبریک می گوید. اندونزی که دارای بزرگترین جمعیت و اقتصاد در آسیای جنوب شرقی است، با سایر اعضای گروه از اصلاح نهادهای حاکمیتی جهانی حمایت و به طور مثبت به تعمیق همکاری با کشورهای جنوب جهانی، کمک می کند.
نامزدی اندونزی ابتدا توسط رهبران بریکس در اجلاس ژوهانسبورگ در ماه اوت ۲۰۲۳ (مرداد ۱۴۰۲) تایید شد. با این حال، از آنجایی که اندونزی در حال آماده شدن برای انتخابات عمومی در فوریه ۲۰۲۴ بود، این کشور رسماً قصد خود را برای پیوستن به این بلوک تنها پس از تشکیل دولت جدید اعلام کرد.
به گزارش ایرنا، گروه بریکس سال ۱۳۸۹ با مشارکت برزیل، روسیه، هند و چین در یکاترینبورگ روسیه تاسیس شد.
یکسال بعد آفریقای جنوبی به این گروه ملحق شد. سپس جمهوری اسلامی ایران، مصر، اتیوپی و امارات نیز از ابتدای سال ۲۰۲۴ برابر با دیماه ۱۴۰۲ به این گروه پیوستند.
در حال حاضر، بریکس ۴۰ درصد از جمعیت جهان و ۳۵ درصد از تولید ناخالص داخلی جهان را تشکیل می دهد که آن را به یک بازیگر مهم در صحنه ژئوپلیتیک تبدیل می کند. با پیوستن ۱۳ کشور جدید به عنوان کشورهای شریک از اکتبر ۲۰۲۴، اعضای آن همچنان در حال افزایش است.
بریکس همچنین از عضویت چهار کشور جنوب شرقی آسیا شامل مالزی، اندونزی، ویتنام و تایلند استقبال کرده است.
منبع