برترین‌های شبکه آزمایشگاهی فناوری‌های راهبردی معرفی شدند

به گزارش گروه علمی ایرنا، همزمان با دهمین سالگرد فعالیت شبکه آزمایشگاهی فناوری‌های راهبردی و بیستمین سالگرد تشکیل شبکه آزمایشگاهی فناوری نانو از مراکز آزمایشگاهی برتر، رشد یافته، رابطین برتر و کارشناسان منتخب تقدیر شد.

در دهمین دوره ارزیابی شبکه آزمایشگاهی فناوری‌های راهبردی از مراکز عضو، عملکرد ۶۵۳ مرکز آزمایشگاهی (شامل ۹۷۰ آزمایشگاه) مورد ارزیابی قرار گرفت و رتبه‌بندی آنها انجام شد.

در این مراسم با حضور عماد احمدوند، دبیر ستاد توسعه فناوری‌های نانو و میکرو، رضا اسدی‌فرد، مدیر شبکه آزمایشگاهی فناوری‌های راهبردی، علی بیت‌اللهی، مشاور ارشد ستاد توسعه فناوری نانو، محمد زندی، مدیر آزمایشگاه‌ مرکزی سازمان پژوهش‌های علمی و صنعتی ایران از ۲۵ آزمایشگاه برتر و ۱۷ مرکز رشد یافته، قدردانی و لوح تقدیر ۲۵ رابط برتر و ۲۲ کارشناس منتخب به نمایندگان مراکز حاضر در این برنامه تحویل داده شد.

پیاده سازی الگوی نوآورانه تعامل و شبکه‌سازی

پیشکسوت و مدیر اسبق کارگروه روابط بین‌الملل ستاد ویژه توسعه فناوری نانو و میکرو در این آئین با اشاره به پیاده‌سازی الگوی نوآورانه تعامل و همکاری در شبکه آزمایشگاهی فناوری‌ نانو و پس از آن در شبکه آزمایشگاهی فناوری‌های راهبردی، عنوان کرد: آن چه امروز در شبکه آزمایشگاهی فناوری‌های راهبردی به ثمر نشسته است، جز با تلاش‌های دست اندرکاران شبکه‌ محقق نشده است و من نیز جزء کوچکی از این مجموعه برای توسعه زیرساخت‌های نانوفناوری بودم. خوشبختانه پس از دو دهه تلاش امروز، شاهد دستاوردهای این شبکه گسترده در عرصه پژوهش و فناوری هستیم.

علی بیت اللهی ادامه داد: خوشبختانه توانمندی های آزمایشگاهی ما به قدری توسعه یافته‌اند که جای خود را در سراسر ایران باز کرده و در مسیر کمک به پژوهش‌ها و توسعه فناوری‌های پیشرفته کار می‌کند. امروز ایران یکی از سرآمدان پژوهش، تجهیزات آزمایشگاهی و فناوری در عرصه جهانی است.

وی با اشاره به پیاده‌سازی یک الگوی نوین در شبکه‌سازی در قالب ستاد توسعه فناوری نانو و نیز ایجاد شبکه آزمایشگاهی فناوری‌های راهبردی گفت: در راهبری ستاد توسعه فناوری نانو و نیز برای تشکیل این شبکه آزمایشگاهی نانو بسیار مطالعه کردیم و به این نتیجه رسیدیم اگر می خواهیم در نانوفناوری به پیشرفت قابل توجهی برسیم باید نگاهی فراگیر داشته باشیم و برای درگیر کردن کل کشور در نانو، رویکرد تعامل، هم‌افزایی و شبکه‌سازی را پیاده سازی کردیم.

برترین‌های شبکه آزمایشگاهی فناوری‌های راهبردی معرفی شدند

پیشکسوت حوزه نانوفناوری ادامه داد: در ابتدای راه، هیچ یک از مراکز تحقیقاتی و دانشگاهی این موضوع را جدی نگرفتند اما در سایه یک طراحی هوشمندانه و نوآورانه در ستاد توسعه فناوری نانو، امروز این درخت تناور شکل گرفته است.

وی تاکیدکرد:باید بر این باور باشیم که وقتی ظرفیت های موجود کشور را با سیاست های نرم به کار ببندیم، کار به نتیجه مطلوب خواهد رسید. امیدوارم این جریان در مسیر پیش رو، با قوت به جلو برود و این الگو بتواند در سایر حوزه ها نیز پیاده شود.

مسیر رو به تعالی شبکه آزمایشگاهی فناوری‌های راهبردی

رئیس پژوهشگاه فناوری‌های نوین سازمان پژوهش‌های علمی و صنعتی ایران نیز در این مراسم ضمن خیر مقدم به مدیران مراکز آزمایشگاهی حاضر در نشست، نقش‌آفرینی شبکه آزمایشگاهی در حمایت از پژوهش‌های کاربردی و کمک به فعالیت دانشجویان، اعضای هیئت علمی و پژوهشگران را پررنگ و اثربخش دانست و گفت: شبکه آزمایشگاهی فناوری‌های راهبردی در مسیر پیش روی خود یک جریان بسیار خوب را در فعالیت‌های پژوهشی ایجاد کرده است و من به عنوان یک پژوهشگر از خدمات شبکه آزمایشگاهی استفاده‌ می‌کنم.

سهیلا شکرالله‌زاده با اشاره به اینکه، شبکه آزمایشگاهی فناوری‌های راهبردی در مسیر تعامل و شبکه‌سازی آزمایشگاه‌ها، مراکز تحقیقاتی و دانشگاهی سراسر کشور مسیر پرفراز و نشیبی را پیموده است، عنوان کرد: با توجه به این‌که شبکه‌سازی، امری بسیار دشوار است و موانع متعددی هم بر سر راه آن وجود دارد، تلاش زیادی انجام شده و آن‌چه که امروز در شبکه آزمایشگاهی فناوری‌های راهبردی به ثمر رسیده، ماحصل استمرار، فرهنگ‌سازی و عزم بسیار خوب مدیران و دست‌اندرکاران و اعضای این شبکه آزمایشگاهی است.

به نقل از معاونت علمی ریاست جمهوری، وی با تأکید بر این‌که خوشبختانه بهبودها و اصلاحات بسیاری در روند فعالیت شبکه آزمایشگاهی فناوری‌های راهبردی انجام شده و مسیر این شبکه رو به تعالی است، افزود: پژوهشگاه فناوری‌های نوین نیز با تمامی امکانات، توانمندی‌ها و زیرساخت‌های خود این آمادگی را دارد که خدمات متنوعی را در مسیر توسعه فناوری‌های پیشرفته، تولید علم نافع و پژوهش‌های کاربردی بر بستر شبکه آزمایشگاهی فناوری‌های راهبردی ارائه دهد.

برترین‌های شبکه آزمایشگاهی فناوری‌های راهبردی معرفی شدند

بازدید از آزمایشگاه‌ها و آشنایی با ظرفیت و توانمندی‌های آنها

در ادامه‌ یازدهمین نشست سراسری مدیران مراکز عضو شبکه آزمایشگاهی فناوری‌های راهبردی که به میزبانی سازمان پژوهش‌های علمی و صنعتی ایران برگزار شد، شرکت‌کنندگان از مجموعه آزمایشگاه های پژوهشکده زیست فناوری، شرکت دانش‌بنیان بهینه فرآیند آزما (فعال در زمینه خدمات تخصصی آزمایشگاهی کالیبراسیون) و همچنین مرکز صنعتی سازی نانوفناوری کاربردی (ICAN) بازدید کردند.

شبکه آزمایشگاهی فناوری‌های راهبردی با هدف ایجاد هم‌افزایی، اشتراک‌گذاری تجربیات و دستاوردها، ارتقای توانمندی‌ها و بیان دیدگاه‌ها در مسیر توسعه زیست‌بوم تجهیزات و خدمات آزمایشگاهی کشور، هر ساله در قالب این نشست با میزبانی یکی از مراکز آزمایشگاهی عضو، میزبان مدیران مراکز آزمایشگاهی است و بستری فراهم می‌کند تا ضمن شناسایی و تقدیر از برترین آزمایشگاه‌ها، زمینه همکاری‌های آتی و آشنایی با زیرساخت‌ها و توانمندی‌های مرکز میزبان مهیا شود.


منبع

درباره ی پشتیبان

مطلب پیشنهادی

بزرگ‌ترین‌ سامانه موشکی جهان برای پرتاب آماده شد

به گزارش گروه علمی ایرنا از وبگاه اسپِیس، روز جمعه (۱۰ ژانویه)، اسپِیس‌ایکس فضاپیمای استارشیپ …

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *