بدون آمایش دانشگاه‌ها اقیانوسی بدون نهنگ خواهیم داشت

به گزارش خبرنگار علمی ایرنا، سید حمید پورمحمدی روز سه‌شنبه در همایش ملی «علم و فناوری در برنامه هفتم پیشرفت» که در مرکز همایش‌های کتابخانه ملی ایران برگزار شد، اظهار داشت: طبق آمار در کشور ایران، دو هزار و ۲۲۷ دانشگاه وجود دارد ترکیه کمتر از ۱۰ درصد ما دانشگاه دارد و عربستان ۶۸ دانشگاه دارد.

وی تاکید کرد: باید صرف هزینه‌های فراوان برای هر موقعیتی را کنار بگذاریم و منابع محدود را برای بهترین موقعیت‌ها و موارد دارای مزیت‌ و استراتژیک صرف کنیم.

پورمحمدی گفت: آنچه دغدغه سازمان برنامه و بودجه است و باید با جدیت دنبال کنیم بحث آموزش دانش‌هایی است که مراکز رسمی بین‌المللی دارند جایگاه ایران از لحاظ تولید علم در جهان ۲۲۴ و رتبه ۱۶ علمی در جهان و در خاورمیانه جایگاه دوم داریم که می‌توانیم به آن افتخار کنیم .

رئیس سازمان برنامه بودجه و بودجه اظهار داشت: استادان دانشگاه در فرهنگ دینی ما جایگاه بالایی دارند و این افراد نباید دغدغه معیشت داشته باشند و این به گردن ما سازمان برنامه است تا کلاف سردرگم قوانین که به نحوی دست و پای ما را بسته است، به این صورت که حقوق استاد دانشگاه را به حقوق معلم وصل کرده و حقوق معلم و استاد دانشگاه بازنشسته را به معلم وصل کرده و اگر بخواهیم بخشی را تغییر بدهیم تمام نظام پرداخت دچار اختلال می‌شود و این ضعفی است که در سازمان برنامه و بودجه وجود دارد و در سالیان مختلف علیرغم تلاش‌های زیاد، ولی متاسفانه همین کلاف به هم پیچیده، حل نشده است.

تاکید رئیس سازمان برنامه بر آمایش جدی دانشگاه‌ها

وی افزود: مورد دیگر دانشجویان ما هستند و دانشجو باید در یک محیط آرام تحصیل کنند و امکان دسترسی به دانش و علم روز دنیا داشته باشد و در این زمینه ایراد جدی داریم و این برعهده سازمان برنامه است تا بخش‌هایی که نیاز به آموزش است را با جدیت دنبال کند و هزینه مورد نیاز را پرداخت کند.

پورمحمدی تاکید کرد: علیرغم همه محدودیت‌ها باید بتوانیم مشکل معیشت اساتید را حل و فصل کنیم و همه باید کمک کنند فضای آرام و امیدبخش برای دانشجو فراهم شود.

وی گفت: است اگرچه نرخ بیکاری حدود ۷ درصد کاهش یافته است ولی متاسفانه نرخ بیکاری جوانان بالای ۲۰ درصد است همچنین نرخ بیکاری فارغ‌التحصیلان نیز بالاست و این جریان در واقع خروج نخبگان از کشور را رقم می‌زند.

رئیس سازمان برنامه و بودجه تصریح کرد: بایستی هر مسئله‌ای را به یک دانشگاه واگذار کنیم و دانشگاه‌ها نباید موازی کاری کنند زیرا کارهای تکراری موجب هدررفت منابع می‌شود.

وی گفت: دانشگاه‌ها تلاش می‌کنند به صنعت وصل شوند اما این این کار به راحتی محقق نمی‌شود زیرا بروکراسی پیچیده‌ای وجود دارد و مانع ایجاد می‌کند و در شرایط موجود دانشگاه به سازمان برنامه وصل می‌شود در حالیکه باید تولید علم در دانشگاه و مصرفش در سازمان برنامه و بودجه باشد.

پورمحمدی با بیان اینکه هر مسئله‌ای که در کشور وجود دارد متناظرش یک کارشناس سازمان برنامه است، افزود: باید دست صنعت و دست دانشگاه را به هم بدهیم.

همایش ملی «علم و فناوری در برنامه هفتم پیشرفت» به همت موسسه تحقیقات سیاست علمی کشور تدارک یافته است.

صاحبنظران در این همایش یک روزه به بحث و تبادل‌نظر پیرامون محورهای اصلی شامل ساختار حکمرانی و نحوه اداره دانشگاه‌ها، مؤسسات آموزش عالی، پژوهشی و فناوری و قطب‌های علمی، نظام ارزیابی علم و فناوری، نظام تأمین مالی علم و فناوری، آمایش آموزش عالی، جذب، توانمندسازی و نگهداشت سرمایه انسانی و اجتماعی، توسعه مهارت‌محوری در دانشگاه‌ها، دیپلماسی علم و فناوری، کاربردی‌سازی دانش و تجاری‌سازی دستاوردهای پژوهشی، تحول و ارتقای علوم انسانی و علوم پایه، اقتصاد دانش‌بنیان و همچنین اولویت‌های توسعه علم و فناوری خواهند پرداخت.


منبع

درباره ی پشتیبان

مطلب پیشنهادی

سمپوزیوم بین‌المللی “نانو-میکرو با همکاری ایران، چین و روسیه برگزار شد 

به گزارش روز سه‌شنبه خبرنگار گروه علمی ایرنا، سمپوزیوم علمی “نانو-میکرو ICR۲۰۲۵” با هدف بررسی …

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *