علی سرابی در گفت وگو با خبرنگار فرهنگی ایرنا درباره ایفای نقش شهید علی صیاد شیرازی در فیلم «صیاد» اظهارداشت: هرگز به نقشآفرینی در چنین شخصیتی فکر نکرده بودم، تنها دو خاطره در ذهنم بود، بعد از اینکه بازی کنم و زمانی که به من پیشنهاد شد و قرارداد را بستم؛ روزی که اتفاق ناگوار ترور صیاد شیرازی رخ داد؛ پدر و مادرم در خانه خیلی غمگین شدند و بعد دیدم اهالی محل هم از این اتفاق غمگین هستند، وقتی متوجه این خبر شدم، نوجوان بودم و اطلاعات زیادی نداشتم، برایم جالب بود که اینگونه از تروری که اتفاق افتاده است، همه غمگین شدند.
وی گفت: سالیان سال از این اتفاق گذشت، خانه ما در محدوده اتوبان صیاد شیرازی بود، هر روز از این اتوبان عبور میکردم، عکس شهید را آنجا میدیدم. برایم همیشه قرابت و نزدیکی صرفا از لحاظ نوع زندگی بود، مدام نام شهیدصیاد شیرازی را میشنیدم، وقتی چنین نقشی پیش آمد و بازی کردم خیلی احساس عجیبی داشتم، دو ماه قبل از قرارداد در فرصتی برای تحقیق درباره نقشی که میخواستم ایفا کنم، تقاضا کردم که ببینم میتوانم از عهدهاش بربیایم یا خیر؟ سپس در زمان پیش تولید و تولید همیشه احساس میکردم که خدا چقدر مرا دوست داشته است که چنین اتفاقی برایم افتاده است.
سرابی افزود: در زمان ایفای نقش شهیدصیاد شیرازی تمام تلاشم را میکردم که روحیهام به او نزدیک باشد، از لحاظ تکنیکال اینطور هستم و تلاش میکنم که از لحاظ فیزیکی، چهرهای، روحیات، نوع سبک و سیاق زندگی، خوراک، آداب و رفتار نقشم را کپی کنم اما در این نقش وقتی شروع به کار کردم با دریای لایتناهی مواجه شدم، هر چقدر تلاش میکردم که به شهیدصیاد شیرازی نزدیک بشوم تازه با ابعاد دیگری از شخصیت او مواجه میشدم.
این بازیگر بیان کرد: تا زمانی که بازیگر با مخاطب مواجه نشود، متوجه نمیشود که چگونه بازی کرده است و وقتی بازیگر نقش بیوگرافی را در صحنه تئاتر یا مقابل دوربین ایفا میکند، نظر سایر افراد دیگر در درجه دوم قرار میگیرد. اول نظر افراد وابسته و همخون کسی که بیوگرافی او را به خصوص شخصیت معاصر ایفا میکنیم، ارجح خواهد بود، برای ایفای نقش صیاد شیرازی، خیلی کم فرصت شد تا خانواده این شهید را ببینم، بیشتر با دوستان، آشنایان و نزدیکانی که شهیدصیاد شیرازی زمان بیشتری حتی بیشتر از خانواده در جبهه و محل کار با آنان در تعامل بود را دیدم و کمک زیادی کردند.
وی اظهارداشت: با این وجود، از روز اول ایفای نقش شهیدصیاد شیرازی منتظر نظر خانواده او بودم، دیروز توسط جواد افشار کارگردان فیلم، پیام صوتی از خانواده شهیدصیاد شیرازی دریافت کردم که بسیار امیدوارکننده و دلگرمکننده بود و خیلی همذاتپنداری کرده و دچار احساسات شده بودند. شهیدصیاد شیرازی روحیهای داشت که به اندازه دریا بود، از جمیع تحقیقات هفت ماههای که درباره این شخصیت کردم شاید حدود یک درصد توانستم کسب کنم و به شهیدصیاد شیرازی نزدیک شوم. خوشحالم که همان یک درصد نتیجهبخش بوده است و حداقل خانواده نظر مثبتی درباره من داشتند.
سرابی درباره ایفای نقش شهید در آثار بعدی گفت: امیدوارم پیشنهادی برای ساخت فیلم «صیاد ۲» شود، تمام آرزویم این است، دعا میکنم که این اتفاق بیفتد و فیلم ساخته شود.
بازیگر فیلم «صیاد» درباره ایفای نقش در کنار همسر خود؛ مارال بنیآدم و شانس دریافت سیمرغ در چهل و سومین جشنواره فیلم فجر بیان کرد: مارال بازیگر بسیار خوبی است و دو فیلم بازی کرد و هر دوی آن هم سال گذشته کاندیدای سیمرغ شد و او سیمرغ جشنواره فیلم فجر را کسب کرد. همه چیز یک بودنش قشنگ است، همان بس است. امیدوارم این موفقیت همچنان برایش ادامه داشته باشد.
وی افزود: برای ایفای نقش همسر شهیدصیاد شیرازی هم اصرار کردم تا بنیآدم این نقش را قبول کند، او ارادت ویژهای به تمام کسانی که برای حفظ تمامیت ارضی و ناموس کشورمان مبارزه کردند، دارد و این علاقه شخصی بنیآدم هست، دوست داشت، اصرار من هم خالی از لطف نبود و بیشتر خودخواهانه نگاه کردم. گفتم آن لحظاتی که بازی میکنم، احساسم، احساس درستی جلوی دوربین باشد، قبول کرد و فکر میکنم همان سکانسها یکی از بهترین صحنههای فیلم هم هست.
سرابی همچنین با انتقاد از کیفیت نامناسب پخش صدا در سالن سینمای رسانه جشنواره فیلم فجر اظهارداشت: اهالی رسانه مهمتر از هر فردی هستند که فیلم را میبینند چون بازتابش منتشر خواهد شد اما سالن اکران فیلم از لحاظ کیفیت پخش صدا بسیار ضعیف است، خودم که در این فیلم بازی کردم، متوجه دیالوگهایم نمیشدم. امیدوارم که دبیر و مسئولان جشنواره تدبیری برای بهبود این شرایط بیندیشند، سالنها و سینماهای بسیار خوبی داریم که بهتر است فیلمها در آنجا نمایش داده شوند.
بازیگر فیلم «صیاد» گفت: با این وجود، تمام حواسم در زمان اکران فیلم به تماشاگران بود تا واکنشهای آنان را ببینم، صحنههایی که فکر میکردیم واکنش برانگیز است، اینطور هست یا خیر؟ که خداروشکر واکنش برانگیز بوده است و تهیهکننده فیلم و مسئولان جشنواره کمک کردند تا فیلم «صیاد» همان طور که ساخته شده، در جشنواره هم پخش شود اما نمیدانیم فیلم بعد از جشنواره دستخوش چه حوادثی شود و چه صحنههایی از آن خارج شود. امیدوارم اینگونه نشود.
به گزارش ایرنا، چهل و سومین جشنواره فیلم فجر- جمعه- ۱۲ بهمن ماه- با اکران فیلم «صیاد» به نویسندگی حسین تراب نژاد، کارگردانی جواد افشار و تهیهکنندگی محمدرضا شفیعی در سالن اصلی برج میلاد آغاز شد. این فیلمی برشی از زندگی شهید علی صیاد شیرازی سرلشکر نیروی زمینی ارتش در زمان دفاع مقدس را روایت میکند.
علی سرابی، هومن برق نورد، مارال بنی آدم، نادر سلیمانی، محمدرضا هدایتی، ایوب آقاخانی، خیام وقار کاشانی، حامد شیخی و رز رضوی بازیگران فیلم سینمایی «صیاد» هستند.
چهل و سومین جشنواره فیلم فجر به دبیری منوچهر شاهسواری تا ۲۲ بهمن ادامه دارد. این دوره از جشنواره با رقابت ۳۳ فیلم سینمایی و چهار انیمیشن یکی از شلوغترین دورهها در تاریخ این رویداد به شمار میرود.
کمال تبریزی (کارگردان)، رضا درستکار (منتقد)، بهرام رادان (بازیگر و تهیهکننده)، علیرضا رئیسیان (کارگردان)، علیرضا زریندست (فیلمبردار)، عزتالله ضرغامی (مدیر فرهنگی) و مستانه مهاجر (تدوینگر و تهیهکننده) اعضای هیات داوران بخش مسابقه سینمای ایران چهل و سومین جشنواره فیلم فجر هستند.
منبع