بازدید نماینده چین از آثار تاریخی سمنان تا حضور موفق هنرمندان در جشنواره‌های ملی

به گزارش ایرنا، سمنان به عنوان تنها نماینده ایران در «اتحادیه بین‌المللی شهرهای گردشگری در امتداد جاده ابریشم» است که این انتخاب نقشی مهم در تحولات علمی، اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی سمنان و ایران و فرصتی برای سهم‌بری استان از وعده‌ سرمایه‌گذاری یکهزار و ۳۰۰ میلیارد دلاری کشور چین باشد.

۳۹ شهر ایران در مسیر جاده ابریشم قرار دارند که سمنان با برخورداری از طولانی‌ترین مسیر جاده ابریشم در حدود ۶۰۰ کیلومتر، آثار متعدد تاریخی ثبت ملی در کنار آثار میراثی منحصربه‌فرد و باقدمت که امید زیادی به ثبت جهانی آنها وجود دارد، از ملاک‌های انتخاب سمنان برای عضویت در اتحادیه بین‌المللی شهرهای گردشگری در امتداد جاده ابریشم است.

«سمنان» تک‌نگین ایران در اتحادیه جهانی شهرهای جاده ابریشم

آثاری در استان سمنان وجود دارد که حکایت از تمدن هشت‌هزار ساله در استان دارد که این موضوع مایه فخر و مباهات است،

سمنان طولانی‌ترین مسیر جاده ابریشم در حدود ۶۰۰ کیلومتر را به خود اختصاص داده است که از ملاک‌های انتخاب این شهر برای عضویت در اتحادیه بین‌المللی شهرهای گردشگری در امتداد جاده ابریشم محسوب می‌شود.

بازدید نماینده چین از آثار تاریخی سمنان تا حضور موفق هنرمندان در جشنواره‌های ملی
بازدید نماینده انحصاری دولت چین در جاده ابریشم به همراه نماینده دانشگاه باستان‌شناسی غربی این کشور از آثار تاریخی سمنان

جذابیت پیشینه تاریخی سمنان در مسیر راه ابریشم

سرپرست اداره کل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی سمنان گفت: نماینده انحصاری دولت چین در جاده ابریشم به همراه نماینده دانشگاه باستان‌شناسی غربی چین از آثار تاریخی این استان بازدید کردند.

بهمن اخلاقی افزود: با هدف امکان‌سنجی پژوهش‌های علمی مشترک میان اداره کل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی سمنان و کشور چین نماینده انحصاری دولت چین در جاده ابریشم به همراه نماینده دانشگاه باستان‌شناسی غربی چین در استان سمنان حضور یافتند.

وی ادامه داد: بسیاری از بناهای تاریخی و باستانی سمنان از جمله کاروانسراها، تپه‌های تاریخی خندق، میرک، تپه سنگ چخماق، محوطه صددروازه، تپه بلوار و برخی ابنیه و خانه‌های تاریخی از جمله مجموعه آرامگاه بایزید بسطامی، آرامگاه شیخ ابوالحسن خرقانی و بسیاری دیگر از آثار و شواهد پیشینه فرهنگی ایران، در حوزه جغرافیایی استان سمنان، در این بازدید علمی توسط این گروه پژوهشی بررسی شد.

وی بیان کرد: مقرر بود پژوهش در زمینه آثار غیرمنقول تاریخی و باستانی انجام شود ، اما آداب، رسوم و فرهنگ مردم مهمان‌نواز و خونگرم شهرهای مختلف سمنان سبب شد که پژوهش‌های مردم‌نگاری و قوم ‌باستان‌شناسی نیز در روند انجام فعالیت بین‌المللی گنجانده شود.

اخلاقی بیان کرد: استان سمنان با وجود آثار تاریخی از جمله محوطه تاریخی قومس و کاروانسراها، دارای ظرفیت‌های لازم برای جذب سرمایه‌گذاری‌های بین‌المللی برای حفاظت، مرمت، پژوهش و رونق صنعت گردشگری است.

سرپرست اداره کل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی سمنان تصریح کرد: مقرر شد با آغاز اجرای طرح‌های پژوهشی، بازدید دوباره‌ای در سال آینده از طرف دانشگاه‌ها و میراث‌فرهنگی کشور چین از استان سمنان انجام شود.

بازدید نماینده چین از آثار تاریخی سمنان تا حضور موفق هنرمندان در جشنواره‌های ملی
استاد فتح‌الله زیارتی

حضور هنرمند سمنانی در دوسالانه هنر سرامیک ایران

معاون صنایع‌دستی و هنرهای سنتی اداره کل میراث‌فرهنگی،گردشگری و صنایع‌دستی سمنان از حضور فتح‌الله زیارتی هنرمند این استان در دوازدهمین دوسالانه هنر سرامیک ایران خبر داد.

سمانه سلطانی‌پور افزود: اثر زیارتی هنرمند نماینده سمنان در دوازدهمین دوسالانه هنر از چیدمان ۹ قطعه بر روی دیوار شکل‌گرفته و با تکنیک ریخته‌گری، بدنه استون‌ور و لعاب ماکرو کریستال ساخته شد.

وی بیان کرد: استاد زیارتی از مدرسان مطرح سفال و سرامیک سمنان از سال ۱۳۶۷ پیوسته در حال فعالیت در زمینه سرامیک است

این مسوول با اشاره به اینکه شماری از آثار استاد زیارتی موفق به دریافت گواهی ثبت آثار ادبی، هنری و جوایز مهم ملی شد، تصریح کرد: این هنرمند از سال ۱۳۸۸ تا ۱۳۹۷ عضو هیات مؤسس و رییس انجمن سفالگران استان بود و از سال ۱۳۸۹ تاکنون در دانشکده هنر دانشگاه سمنان، مدرس کارگاه تخصصی سرامیک و حجم‌سازی است.

سمنان مهد ساخت نخستین لعاب دلربا در ایران

معاون صنایع‌دستی و هنرهای سنتی اداره کل میراث‌فرهنگی،گردشگری و صنایع‌دستی سمنان اظهار کرد: استاد زیارتی در سال ۱۳۸۹ برای نخستین بار در ایران، لعاب اونتورین (دلربا) را ساخت و در سال ۱۳۹۵ به لعاب ماکرو کریستال دست پیداکرد.

به گزارش ایرنا، به دلیل تشابه زیاد این لعاب با سنگ نیمه قیمتی کوارتز، به این لعاب، دلربا گفته می شود.

وی گفت: دوازدهمین دوسالانه هنر سرامیک ایران با اتکا به خاستگاه‌های فرهنگ بومی و در پس رخدادهای اجتماعی شکل‌گرفته و همسو با جامعه در حال تغییر، نوآفرینی و ارایه نگاه‌های نوین در هنر سرامیک معاصر است.

سلطانی پور افزود: دوازدهمین دوسالانه هنر سرامیک ایران در مجموعه فرهنگی هنری آسمان در تهران در حال برگزاری است و علاقه‌مندان برای بازدید می‌توانند از ساعت ۱۲ تا ۱۹ به این مجموعه مراجعه کنند.

معاون صنایع‌دستی و هنرهای سنتی اداره کل میراث‌فرهنگی،گردشگری و صنایع‌دستی سمنان بیان کرد: مجموعه فرهنگی هنری آسمان تهران در خیابان ولی‌عصر(عج)، خیابان شهید فلاحی (زعفرانیه)، نبش خیابان فیروزکوه قرار دارد.

بازدید نماینده چین از آثار تاریخی سمنان تا حضور موفق هنرمندان در جشنواره‌های ملی
نخستین جشنواره و سمینار تخصصی بوم گردی‌ها و غذاهای محلی دانشگاه تهران

درخشش سمنان در جشنواره ملی غذاهای سنتی

رییس اداره میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی سمنان گفت: سه اقامتگاه‌های بوم گردی این شهرستان در نخستین سمینار غذاهای محلی و بوم گردی‌های دانشگاه تهران در ردیف برترین‌ها قرار گرفتند.

مریم طاهردوست‌محمدی افزود: نخستین جشنواره و سمینار تخصصی بوم گردی‌ها و غذاهای محلی دانشگاه تهران که توسط کانون جغرافیا گردشگری دانشگاه تهران و با حضور اقامتگاه‌های بومگردی از سراسر کشور برگزار شد.

وی اضافه کرد: عبدالرضا ترابی از اقامتگاه بومگردی سرای پدربزرگ‌ها موفق به کسب مقام ممتاز غذاهای سنتی شده است.

وی ادامه داد: ملیحه صیادطوری از اقامتگاه بومگردی «ننجون فاطمه» موفق به کسب مقام نخست در بخش غذاهای سنتی و صغری قنبری از اقامتگاه بومگردی سرای پدربزرگ‌ها موفق به کسب مقام سوم غذاهای سنتی جشنواره و سمینار تخصصی بومگردی‌ها و غذاهای محلی دانشگاه تهران شد.

طاهردوست محمدی اظهار کرد: گردشگری خوراک یکی از ظرفیت‌های بی‌نظیر سمنان است که با برندسازی آن می‌توانیم علاوه بر اشتغال آفرینی و توسعه پایدار، گامی مؤثر در پویایی گردشگری برداریم.

به گزارش ایرنا، استان سمنان دارای ۱۱ بافت تاریخی و حدود ۱۰۰ اثر معنوی و بیش از یکهزار و ۸۳۳ اثر تاریخی، فرهنگی، طبیعی و معنوی شناسایی شده است.

وجود کاروانسراهای متعدد که در خدمت تاجران برای استراحت و اتراق در مسیر سفر بازرگانان بودند و وجود محوطه تاریخی تپه میرک در روستای دلازیان سمنان با قدمتی بیش از ۶۰ هزار سال و منتسب به ادوار پارینه‌سنگی جدید و فراپارینه‌سنگی نمونه‌هایی از قدمت تاریخی شهر سمنان است.

استان سمنان مهد عرفای شناخته شده‌ای چون شیخ علاءالدوله سمنانی، شیخ ابوالحسن خرقانی، بایزید بسطامی، و شیخ محمود مزدقانی است.


منبع

درباره ی پشتیبان

مطلب پیشنهادی

صنف چیست؟/مناسبات اصناف هنری با حاکمیت بررسی شد

به گزارش خبرنگار فرهنگی ایرنا، نخستین نشست از نشست‌های سه‌گانه انجمن‌ها و نظام‌ صنفی هنری …

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *