حسین همتی روز پنجشنبه در گفتوگو با ایرنا، اظهار کرد: وضعیت معیشتی مردم و کاهش گردشگران خارجی در ماههای اخیر، فروش صنایع دستی فارس را در بازارهای داخلی پایین آورده و در این شرایط حضور در نمایشگاههای خارجی منطقه برای فروش و بازاریابی خوب است.
او با اشاره به حضور هنرمندان صنایع دستی فارس در نمایشگاه صنایع دستی عمان، افزود: حضور هنرمندان استان در این نمایشگاه از دولت دوازدهم و با ۱۲ صنعتگر آغاز شد و ارتباط خوبی شکل گرفته است با این حال باید با احتیاط عمل کرد.
رئیس اتحادیه صنایع دستی فارس ادامه داد: دولت نیز باید همراهی کند تا بستر را مهیا کند تا هنرمندان بتوانند بیشترین بهره را برای فروش، کسب درآمد و بازاریابی، از ظرفیت حضور در نمایشگاههای بینالمللی ببرند.
همتی گفت: گاه دیده میشود برخی شرکتهای برگزار کننده، بیشتر سود و منفعت خود را از این رویدادها دنبال میکنند و هزینهای نهچندان مقرون به صرفه را از هنرمندان دریافت میکنند یا تنها به فراهم کردن زمینه اقامت، استقرار و نقل و انتقال بسنده میکنند، هنرمندان در طول نمایشگاه به حال خود رها می شوند و از آنجا که بسیاری از آنها در فروشندگی متخصص نیستند، بهره چندانی از این فرصت نمیبرند.
او پیشنهاد کرد: شرکتهای مجری نیز باید موفق به کسب نفع مالی شوند، اما دولت میتواند در این زمینه تسهیلگر باشد؛ به عنوان نمونه یک مجری برای حضور هنرمندان در این نمایشگاهها مشخص کند که هزینه دریافت نکند و در عوض دولت هزینه اقامت و دستمزد او را تقبل کند.
رئیس اتحادیه صنایع دستی فارس اضافه کرد: دولت این امکان را دارد که با تقویت ارتباطات خود با مسئولان صنایع دستی کشورهای منطقه بستر مناسبی فراهم کند تا چند غرفه به رایگان در اختیار هنرمندان کشور از جمله فارس به عنوان یکی از قطبهای صنایع دستی ، قرار دهند و در عوض ایران نیز در نمایشگاههای خود، این فرصت را برای هنرمندان آن کشورها فراهم کند.
همتی اظهار کرد: هنرمندان صنایع دستی در نمایشگاههای خارجی، سفیر صلح و معرف فرهنگ و هنر ایرانی به عنوان کشوری هنردوست و هنرخیز هستند، اما متاسفانه تهاجم رسانهای چهرهای بد را از ما مطرح کرده و در نمایشگاههای خارجی میبینیم که باور چهره واقعی که از فرهنگ و هنر ایران ارائه میشود، برای آنها دشوار است.
او با اشاره به حضور موفق ۱۰ هنرمند صنایع دستی فارس در نمایشگاه گذشته تاجیکستان، ادامه داد: تقویت ارتباطات خارجی کشور میتواند به هنرمندان صنایع دستی فارس کمک کند تا احیا شوند چرا که بازار کاری آنها به شدت آسیب دیده است.
فارس به عنوان یکی از قطبهای صنایع دستی کشور میزبان ۲ شهر جهانی و سه شهر و روستای ملی در این حوزه است؛ اکنون ۲۱ هزار هنرمند این استان در ۸۰ رشته صنایع دستی فعال هستند و محصولاتی فاخر و چشمنواز تولید میکنند.
حدود ۱۰ هنر صنعت هنرمندان فارس از جمله قلمزنی، منبت، حجاری سنتی، گل و مرغ، کاشی هفت رنگ و خاتم شیرازی از شهرت ملی و جهانی برخوردارند.
در زمان حاضر سه هنرمند فارس در رشتههای خاتم، منبت، گلیم و نگارگری در نمایشگاه بینالمللی صنایعدستی مسقط عمان حضور دارند، این نمایشگاه که از سوم دی ماه آغاز شده، تا پنج روز آینده ادامه دارد.
مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایعدستی استان فارس، حضور موفق هنرمندان صنایعدستی استان فارس در نمایشگاه بینالمللی مسقط را موفق ارزیابی کرده و گفته، فضاهای نمایشگاهی فرصتی است تا هنرمندان و تولیدکنندگان عرصه صنایعدستی در تعامل و تبادل مستقیم با فعالان این صنعت قرارگیرند و با بهرهگیری از استراتژیهای مناسب بازاریابی و تبلیغات به رقابت موفقیت تجاری و صنعتی دست یابند.
منبع