به گزارش ایرنا از تارنمای سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی، حجتالاسلام محمدمهدی ایمانیپور در دور دوازدهم گفتوگوی دینی ایران و واتیکان که به میزبانی نهاد گفتوگوی ادیان واتیکان برپا شد، گفت: خرسندم که امروز شاهد برگزاری دور دوازدهم گفتوگوی دینی جمهوری اسلامی ایران و واتیکان در شهر رم هستم. ابتدا مایلم از عالیجناب کاردینال آیوسو گیسو، ریاست محترم نهاد گفتوگوی ادیان واتیکان، برای میزبانی و «خالد عکاشه» مسئول بخش اسلام این نهاد برای فراهم کردن زمینه برگزاری این نشست، از جانب خویش و همکارانم در مرکز گفتوگوی ادیان و فرهنگها و اعضای عالیرتبه هیأت ایرانی حاضر در این جمع، تشکر و قدردانی کنم.
وی با اشاره به موضوع «آموزش جوانان در خانواده به منزله چالشی برای اسلام و مسیحیت است»، ابراز کرد: برای پرداختن به نقش خانواده در آموزش جوانان، ناگزیرم ابتدا نگاهی به چالشهای پیش روی نهاد خانواده و موانع موجود برای ایفای نقش تربیتی آن، داشته باشم.
ایمانیپور با بیان اینکه ترویج الگوهای منحرف جنسی و زیر سؤال بردن سبک زندگی عفیفانه که بر نقش آفرینی نهاد خانواده تکیه دارد و تبدیل کردن آنها به دستورالعمل بسیاری از نهادهای رسمی و غیر رسمی در غرب، تلاشی برای فروپاشی این نهاد مقدس است، ادامه داد: جایگزین ساختن قبح مناسبات غیراخلاقی و مغایر با فطرت بشری و انسانی، به یک امر مقبول و حتی لازمالاتباع، به جزئی آشکار از نقشه راه مبارزه با آموزههای دینی و فطری مبدل شده است.
نقشه جنگ جهانی علیه نهاد خانواده
رئیس دستگاه دیپلماسی فرهنگی کشور گفت: در اتحادیه اروپا، کشورهای مجارستان و لهستان صرفاً به اتهام عدم پذیرش الگووارههای دستوری پارلمان اروپا در خصوص پذیرش سبک زندگی همجنس گرایان و دیگر گروههای منحرف جنسی، از دریافت کمکهای مالی اتحادیه اروپا محروم میشوند و حتی طبق شواهد و مستندات موجود، کشورهای مسلمان نیز از سوی برخی نهادهای بینالمللی برای به رسمیت شناختن حقوق گروههای منحرف جنسی و لزوم عدم جلوگیری از فعالیت آزادانه آنها تحت فشار قرار میگیرند. زمانی که اجزای این پازل را در کنار یکدیگر قرار میدهیم، به یک تصویر مخدوش اما هدفمند میرسیم! این همان نقشه «جنگ جهانی علیه نهاد خانواده» است که در اتاقهای فکر و نهادهای رسمی برخی از کشورهای غربی تهیه شده و به صورتی غیر اعلامی اما محسوس در حال اجراست.
ایمانیپور در توضیح جنگ جهانی علیه نهاد خانواده، بیان کرد: این موضوع از چند منظر قابل تحلیل است: نخست، چرایی تهاجم به خانواده است. خانواده به عنوان اصیلترین و اصلیترین کانون جوامع بشری، خاستگاه اصلی ارزشهای فطری بشری است. خانواده، اخلاقیترین نهاد بشری است. خانواده، ریشهدارترین و صمیمیترین کانون عواطف بشری است .اگر جامعهای را از این موهبت محروم نمایند، آن جامعه را از اصالت، هویت و معنویت تهی ساختهاند. در این صورت بشریت، با ماشینهای انسان نمایی مواجه هستند که با ارزشهای ساختگی صاحبان قدرت، به هر چیزی تن در میدهند.جهان عاری از اخلاق و معنویت، فضای مناسبی برای بهره کشی از انسانها و حاکمیت هوا و هوس است.
رئیس شورای سیاستگذاری و هماهنگی گفتوگوی ادیان جمهوری اسلامی ایران ادامه داد: موضوع دیگر، تاثیر مخرب فروپاشی خانواده و آسیب دیدن آن، در امر آموزش نوجوانان و جوانان است . خانواده، اولین و اصیلترین کانون تعلیم و تربیت است. لذا اگر خانه و خانواده آسیب ببیند، تعلیم و تربیت صحیح آسیب دیده است. هجمه دیگری که برای از بین بردن نقش سازنده خانواده صورت می پذیرد از مسیر «زنان و مادران خانواده» می گذرد.
تحلیل موضوع حمایت از سقط جنین در برخی کشورها
ایمانیپور با اشاره به اینکه مادران و زنان نقش محوری را در تعلیم و تربیت کانون خانواده ایفا میکنند، اظهار کرد: تلاش هایی که در طول سالیان متمادی برای تغییر نقش زنان در خانه و جامعه صورت پذیرفته برای مختل کردن این نقش اصیل است. اگر زنان یک جامعه ارزشهای فطری خود را از دست دهند، دیگر نمیتوانند در خانواده نقش سازنده داشته باشند، بلکه بالعکس موجب فرو پاشی ارزشهای خانه و خانواده خواهند شد. تلاشهای گسترده جریانهای ضد اخلاقی، در کشورهای مختلف برای استفادهی ابزاری از زنان با شعار بی اساس آزادی و حقوق زن، ریشه در این امر دارد. موضوعات مرتبط با سقط جنین و غیربارورکردن خانواده نیز همگی در همین چارچوب تحلیل پذیر هستند.
وی همچنین، ابراز کرد: موضوع آخر، مربوط به تاثیر مختل شدن آموزش در خانواده بر سایر شئون و اشکال آموزش است. آموزشهای برگرفته از جامعه و یا آموزشهای درون مدرسه و دانشگاه و حتی آموزشهای اخذ شده از فضای مجازی، همگی از اولین کانون آموزش یعنی خانواده متاثر میگردند. اگر حلقه نخست آموزش، آسیب ببیند زنجیره آموزش از هم گسیخته خواهد شد. نوجوان و جوانی که فرصت بهره بردن از کانون خانواده را نمییابد، خود را با آموزشهای مجازی و یا آموزشهای خارج از خانه، منطبق میسازد.
رئیس سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی در ادامه سخنانش، پیشنهاد کرد: سازمانهای ذیربط، مراکز دینی و خانوادههای متعهدی که الگوهای فطری و مبانی یک زندگی سالم اخلاقی در نقاط گوناگون دنیا را دنبال میکنند، میبایست فارغ از تعلقات جغرافیایی و مذهبی خود، هم پیمان شده و از قرار گرفتن در جریان بازی خطرناک دشمنان نهاد خانواده، اجتناب ورزند. تا بتوانند ضمن صیانت از الگوهای یک زندگی سالم برای خود و فرزندانشان، زمینه تحقق آموزشهای سالم برای جوانان را فراهم سازند.
راهکار عملی در صیانت از خانواده
رئیس دستگاه دیپلماسی فرهنگی کشور با تأکید بر اینکه یکی از راهکارهای عملی در این خصوص ایجاد بنیادها و نهادهای جهانی برای صیانت از خانواده توسط کشورها و ملتهای مستقل در سطح جهان است، ابراز کرد: در پایان مایلم اشارهای به یکی محورهای توافق شده در اجلاس گذشته (نوامبر ۲۰۱۹) در تهران داشته باشم. در آنجا گفته شده بود که : “ادیان، به ویژه اسلام و مسیحیت همواره سفارش به ارتقاء عدالت و حفظ کرامت انسانی، مینمایند.” این توافق موید آن است که «حفظ کرامت انسان» اعتقاد قلبی و ایمانی ما است. لذا تلاش برای تحقق آن را برخود فرض و واجب میدانیم.
ایمانیپور با بیان اینکه جهان، امروز نظاره گر کشتار وسیع زنان، کودکان و انسانهای بی دفاع است، گفت: قدرت طلبان صهیونیست به نام دین و با پشتوانه جبهه شر، تعالیم و دستورات والای ادیان در باب «حفظ کرامت انسانی» را زیر پا میگذارند و بی شرمانه از مردم مظلوم فلسطین به عنوان حیواناتی که خونشان مباح است یاد میکنند. نسل کشی و قتل عام بی سابقهای که در غزه و لبنان صورت میپذیرد رسالت ما را به عنوان رهبران ادیان، دائما گوشزد میکند.
وی افزود: در شرایطی که نهادهای بینالمللی ناکارآمدی خود را در مهار بحرانها روز به روز آشکارتر میسازند، مسئولیت ما برای صیانت از عدالت و صلح دو چندان میگردد. نباید بگذاریم که مؤمنین از نهادهای دینی که در طول تاریخ حافظ منافع مظلومین بودهاند، نیز دلسرد شوند. اقدام و تلاش مشترک برای پایان دادن به این نسل کشی حتی فراتر از مسئولیت دینی، یک وظیفه انسانی است که تعلل در آن شرمساری در مقابل خدای رحمان را به همراه دارد. در همین جا مایلم از مواضع اخیر واتیکان و شخص عالیجناب پاپ تشکر کنم.
ابلاغ پیام رییس جمهوری اسلامی ایران
رئیس سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی، در پایان سخنرانی خود، اظهار کرد: این دور از گفتوگوها یک ویژگی دیگر نیز دارد. هیأت ایرانی حامل پیام ریاست محترم جمهوری اسلامی ایران است که حاکی از جایگاه ممتاز این گفتوگوها و نقش سازنده عالیجناب پاپ در مسائل جهانی و در رأس آن صلح و عدالت و گفتوگو دارد.
انسان باید مرکز فعالیت های دینی قرار گیرد
در ابتدای این نشست، کاردینال فرانچسکو کوکوپالمریو ریو با تاکید بر اینکه فعالیت مشترک ما باید این موضوع باشد که انسان را در مرکز فعالیت هایمان قرار دهیم، ادامه داد: زمانی که کرامت انسان به رسمیت شناخته نشود وظیفه همه ما است که برای حفظ کرامت انسان تلاش کنیم.
وی همچنین گفت: گفت وگوی امروز ما که به موضوع آموزش جوانان و خانواده می پردازد از اهمیت بسیاری برخوردار است.
دوازدهمین دور گفتوگوی دینی مرکز گفتوگوی ادیان و فرهنگهای سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی و نهاد گفتوگوی ادیان واتیکان با عنوان «آموزش جوانان در خانواده به منزله چالشی برای اسلام و مسیحیت» طی روزهای ۲۹ و ۳۰ آبانماه جاری به میزبانی «کاردینال میگل آنجل آیوسو گیسو» رئیس نهاد گفتوگوی ادیان واتیکان و در شهر رم برگزار می شود. سخنرانان در سه محور «مفهوم تربیت خانواده در اسلام و مسیحیت»، «فرصتها و چالشهای تربیت در زمان امروز: از منظر اسلام و مسیحیت» و «تربیت جوانان: فضایی برای گفتوگو و همکاری بین اسلام و مسیحیت» به بیان نقطه نظرات و ارائه مقاله میپردازند.
منبع