ایران دروازه ورود به اورآسیا؛ لزوم تبدیل شدن مرزها به پل ارتباطی

به گزارش روز پنجشنبه خبرنگار ایرنا، کنفرانس بین‌المللی تجارت منطقه‌ای و ارتباطات امروز به اهتمام اندیشکده مطالعات راهبردی، پژوهش و تحلیل ISSRA در محل اجتماعات دانشگاه ملی دفاع پاکستان در شهر اسلام‌آباد برگزار شد.

سفیر جمهوری اسلامی ایران در پاکستان به همراه سفرای برخی از کشورهای آسیای میانه، جمعی از مقامات نظامی و روسای سازمان‌های حمل و نقل پاکستان، روسای اندیشکده‌ها و صاحب‌نظران حوزه تجارت خارجی در این برنامه حضور یافته و پیرامون راهکارهای تقویت مناسبات دوجانبه و منطقه‌ای، اهمیت کریدورهای حمل و نقل و شناسایی عوامل دخیل در کندی ارتباطات سخنرانی کردند.

ژنرال رضا ایزد رئیس اندیشکده مطالعات راهبردی و پژوهش دانشگاه ملی دفاع پاکستان و مقبول زاهد مشاور روابط خارجی فدراسیون اتاق‌های بازرگانی و صنایع این کشور بر تاثیرات محیط امن و با ثبات در افغانستان برای تجارت روان در منطقه و همچنین لزوم بکارگیری ارزهای ملی (محلی) در تجارت دوجانبه و منطقه‌ای تاکید کردند.

ایران دروازه ورود به اوراسیا؛ لزوم تبدیل شدن مرزها به پل ارتباطی

کشورهای منطقه برای عبور از موانع خارجی اقدام به تشکیل بلوک قوی کنند

محمد مصدق ملک وزیر نفت پاکستان به عنوان مهمان اصلی کنفرانس بین المللی تجارت منطقه‌ای با انتقاد از نگرش جانبدارانه قدرت‌های بزرگ در مسیر جهانی شدن و دوگانگی در رسیدگی به بحران‌های منطقه‌ای و بین المللی گفت: جنگ تجاری بین چین و آمریکا و بازی تعرفه‌ها به یک چالش عمده در بازار جهانی تبدیل شده است.

وی افزود: امروز در سوریه چه چیزی را مشاهده می کنیم؛ چرا جهان رویکرد دوگانه در قبال غزه، فلسطین و ایران دارد و همزمان یک نگاه متفاوت به جنگ اوکراین دارد.

وزیر نفت پاکستان تاکید کرد: ما کشورهای منطقه باید مرزهای خود را به یک پل ارتباطی میان یکدیگر تبدیل کنیم تا هزینه حمل و نقل کاهش یابد در غیراینصورت تلاش‌های ما نتیجه بخش نخواهد بود.

وی خواستار بهره‌گیری از اقتصاد دیجیتال در حوزه‌های دوجانبه و منطقه‌ای شد و افزود: کشورهای منطقه برای خروج از موانع خارجی نیازمند تشکیل یک بلوک قوی برای پیشبرد حمل و نقل و گسترش ارتباطات تجاری هستند.

ایران دروازه ورود به اوراسیا؛ لزوم تبدیل شدن مرزها به پل ارتباطی

ایران دروازه ورود به اوراسیا و قفقاز

رضا امیری مقدم سفیر ایران در پاکستان طی سخنرانی خود در این کنفرانس اظهار داشت: همکاری های ایران و پاکستان بر پایه مولفه های مهم همسایگی، پیوستگی جغرافیایی و اشتراکات شکل گرفته است جایی که دو کشور با تکیه بر پیوندهای مشترک، روابطی ممتاز توام با همزیستی مسالمت آمیز داشته و در زمان های سخت در کنار یکدیگر ایستاده اند.

وی افزود: برخورداری از ظرفیتها و فرصت های بی بدیل و فراوان، دو کشور را به مکمل و تامین کننده نیازهای یکدیگر در زمینه های مختلف اقتصادی و تجاری تبدیل کرده است.

امیری مقدم گفت: به دلیل موقعیت ممتاز جغرافیایی، ایران دروازه ورود به منطقه اورآسیا و قفقاز، و پاکستان دروازه ورود به آسیای جنوبی و جنوب شرقی است. این دو ویژگی، ایران و پاکستان را از هر دو کشور همسایه دیگری متمایز کرده است و مفهوم درهم تنیدگی منطقه ای و اهمیت چندجانبه گرایی را به تصویر می کشد. دو کشور نقش برجسته ای در اتصال آسیا و اروپا دارند و از این منظر، توسعه زیرساخت های حمل و نقل و تقویت ارتباطات دو کشور حائز اهمیت است زیرا زمینه مناسبات چند جانبه با کل منطقه را تسهیل می کند.

سفیر ایران خاطر نشان کرد: در عصری که می توانیم ویژگی آن را تغییر نظم های مستقر، گذار به دوران نوین و جنگ ژئوپولتیکی کریدورها بنامیم، بقا و یافتن شاهره های تنفسی از طریق اتصال و چند جانبه گرایی اهمیت دو چندان دارد. این مفهم به سادگی از توجه قدرت های بزرگ به ایجاد کریدورهای جدید و خنثی سازی تلاش های منطقه ای برای تقویت اتصال قابل درک است. زیرا توسعه همکاری ها در حوزه حمل و نقل، موتور پیشران توسعه هر اقتصاد پویا و عامل تعیین کننده در نتیجه رقابت ها است. دقیقا به همین دلیل، این موضوع در روابط و مناسبات دوجانبه ایران و پاکستان نیز نقش برجسته ای دارد.

وی تاکید کرد: تشویق به ایجاد رقابت مخرب، تهدید سازی از اقدامات توسعه ای کشورهای صلح طلب، توسل به تروریسم اقتصادی، ناامن سازی و بی ثبات سازی، ابزارهای شناخته شده محورهای رقیب برای به تعویق انداختن طرح های توسعه ای در منطقه و جلوگیری از دستیابی به اهداف توسعه پایدار و تقویت مواصلات است.

امیری مقدم گفت: هرگونه توسعه محورهای مواصلاتی و طرح های کریدوری در منطقه نیازمند منابع انرژی مقرون به صرفه، مطمئن و پایدار است. ایران به عنوان دارنده دومین ذخایر گازی دنیا و برخورداری از ۸۰ هزار مگاوات ظرفیت تولید برق، آمادگی خود را برای رفع نیازهای انرژی کشور دوست و برادر پاکستان در هر سطحی، و برای تامین انرژی پایدار طرح ها و پروژه ها اعلام کرده است.

ایران دروازه ورود به اوراسیا؛ لزوم تبدیل شدن مرزها به پل ارتباطی

بنادر چابهار و گوادر؛ شناخت دقیق ظرفیت های مشترک در سایه همگرایی

سفیر ایران در پاکستان افزود: طی دو سال گذشته، دو گذرگاه مرزی ریمدان-گبد و پیشین-مند با هدف تسهیل تردد روان و فعالیت های تجاری بطور رسمی افتتاح شد و افتتاح گذرگاه و بازارچه های مرزی بیشتری در دستورکار است که نشان از درک متقابل مقامات دو کشور برای توسعه مناطق مشترک مرزی دارد و فرصت های جدیدی برای تقویت همکاری های تجاری و اقتصادی ایجاد می کند.

وی گفت: بندر چابهار در ایران و بنادر گوادر و کراچی در پاکستان از پتانسیل‌های زیادی برای تقویت ارتباط بین اقتصاد دو کشور و نیز اقتصاد همه کشورهای منطقه برخوردار هستند. نگرانی های راهبردی و ژئوپولتیک برخی از کشور از ظرفیت این بنادر در جهت پیشرفت و توسعه تجاری و اقتصادی در کل منطقه، باعث شده است که با توسل به اطلاعات اشتباه و پروپاگاندا، این دو بندر را به عنوان رقیب یکدیگر معرفی کنند.

وی تاکید کرد که بر اساس کیله شاخص های اقتصادی، عملیاتی، زمین شناسی و حتی راهبردی، این دو بندر کاملا در تداوم یکدیگر و مکمل همدیگر می باشند. بنابراین شناخت دقیق ظرفیت های مشترک در سایه همگرایی و تلاش برای تحقق ظرفیتهای بزرگ روابط، برای توسعه و رفاه کل منطقه بسیار حائز اهمیت است.

سفیر کشورمان افزود: روابط ایران و پاکستان به عنوان دو کشور مهم در جنوب غرب آسیا، مبتنی بر مولفه های همسایگی، اشتراکات منافع و احترام متقابل بوده و در امتداد اهداف تعیین شده، به سمت افق های روشنی در حال پیشرفت است. با توجه به ظرفیت های بی شمار در مناسبات دوجانبه، تاکید می کنم که تلاشهای جمعی همه ما باید در راستای فعالسازی این ظرفیت ها و با هدف نیل به اهداف توسعه پایدار و پیشرفت کشورها و همچنین کمک به رفاه و معیشت مردم باشد.

ایران دروازه ورود به اوراسیا؛ لزوم تبدیل شدن مرزها به پل ارتباطی

مثلت همکاری‌های ایران-چین-پاکستان

امیری مقدم اظهار داشت: همکاری های چندجانبه بین کشورهای منطقه از جمله ایران، چین و پاکستان، فرصتی برای گسترش مفهوم منطقه‌گرایی در جهت توسعه همکاری‌های اقتصای است.

وی تاکید کرد: جمهوری اسلامی ایران از ایده چندجانبه گرایی و منطقه گرایی، حمایت کرده و معتقد است در صورت تحقق این چارچوب همکاری، منافع بیشماری برای مردم کل منطقه پدیدار خواهد آمد. ایران از هر طرحی که زمینه همگرایی میان کشورها را تقویت، و پیوندهای صلح و دوستی میان ملت ها را تحکیم نماید و موجب توسعه و شکوفایی اقتصادی منطقه بشود، پشتیبانی می کند.

وی گفت: جمهوری اسلامی ایران همواره از ابتکار کمربند و جاده و همه طرح های زیرمجموعه آن در راستای همین سیاست ارزیابی نموده و از آن استقبال کرده است و در بالاترین سطح، آمادگی خود را برای مشارکت در این طرح اعلام نموده است.

در زمینه همکاری های منطقه ای، تعامل ایران و پاکستان در سازمانهای منطقه ای از جمله اکو، دی هشت، سازمان همکاری اسلامی و شانگهای نمونه خوبی برای همکاری در چارچوب سازوکارهای منطقه ای است. این سازمان ها، ظرفیت خوبی برای همکاری در زمینه های مختلف اقتصادی از جمله تجارت، تقویت ارتباطات، حمل و نقل و گردشگری و غیره دارا هستند که لازم است با همفکری اندیشمندان، حداکثر بهره برداری از این ظرفیت ها بعمل آید.


منبع

درباره ی پشتیبان

مطلب پیشنهادی

سیاستمدار آمریکایی: کنگره حفاظت از «نتانیاهو» دیوانه و قاتل را در اولویت قرار داد

به گزارش بامداد جمعه ایرنا از الجزیره انگلیسی، رشیده طلیب در پیامی در رسانه های …

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *