اولویت و مطالبه اصلی دانشجویان از نگاه ۲ نماینده مجلس


محمد انور بجارزهی در گفت و گو با خبرنگار سیاسی ایرنا با اشاره به فرارسیدن روز دانشجو اظهار داشت: به اعتقاد من امروز مهمترین دغدغه و انتظار دانشجویان از دولتمردان بهبود وضعیت اشتغال در کشور است.

وی افزود: در کنار موضوع اشتغال انتظار و مطالبه دانشجویان مانند هر جوان ایرانی دیگر تسهیل و فراهم شدن زمینه ازدواج و ارائه تسهیلات مورد نیاز برای تامین مسکن جوانان است.

نماینده مردم چابهار، نیک‌شهر، کنارک، قصرقند، دشتیاری و زرآباد در مجلس یادآور شد: افزایش کیفیت خدمات رفاهی در دانشگاه ها از دیگر موضوعات مد نظر دانشجویان است که لازم است مسئولان حوزه آموزش و به ویژه رؤسای دانشگاه ها به آن توجه ویژه داشته باشند.

بجارزهی تأکید کرد: موضوع مهم دیگر ایجاد ارتباط همیشگی و بین دانشگاه و بازار کار و از جمله در حوزه صنعت است که این موضوع در راستای پاسخ به دغدغه دانشجویان در حوزه اشتغال است.

عضو کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس اظهار داشت: شرایط باید به گونه ای باشد که صنعت و به طور کل بازار کار نیروی متخصص مورد نیاز خود را از دانشگاه تأمین برای این موضوع به دانشگاه اعلام نیاز کند و دانشگاه هم با تربیت نیروی متخصص تأمین کننده نیاز بازار و صنعت در این بخش باشد.

وی با اشاره به کمرنگ شدن فعالیت های سیاسی و اجتماعی دانشجویان در حوزه کرسی های آزاد اندیشی گفت: کمرنگ شدن فعالیت های دانشجویان در این حوزه نتیجه تغییر دیدگاه ها در سطح جامعه است.

بجارزهی خاطرنشان کرد: واقعیت این است که امروز برونمایه های فکری در سطح جامعه و از جمله در میان دانشجویان به سمت مسائل اقتصادی سوق پیدا کرده و اولویت پیدا کردن مسائل اقتصادی باعث شده تا کرسیهای آزاد اندیشی و فعالیت های سیاسی و اجتماعی از سوی دانشجویان آن طور که شایسته است مورد توجه نباشد.

عدالت و اشتغال دغدغه و مطالبه دانشجویان

احسان عظیمی راد، نماینده مردم مشهد و کلات نیز در گفت و گو با خبرنگار ایرنا درمورد مطالبات دانشجویان از مسئولان، گفت: امروز مهمترین دغدغه و انتظار دانشجویان از دولتمردان بحث اشتغال است چرا که این مسأله تأثیر بسزایی در افزایش امید و کاهش یاس و ناامیدی در میان آنان دارد.

سخنگوی کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس، اظهار داشت: دغدغه و انتظار دانشجویان در مرحله دوم موضوع برقراری عدالت است، دانشجویان قشری هستند که روحیه آرمانخواهی، مطالبه گری و آزاد اندیشی دارند و به واسطه این روحیه خود به دنبال ایجاد و برقراری عدالت در جامعه هستند.

این عضو هیات علمی دانشگاه با بیان اینکه مد نظر بخش عمده ای از دانشجویان، حضورشان در فعالیت های اثرگذار در جامعه و کشور است،گفت: در حوزه های مختلف اعم از صنعت، کشاورزی، مسائل اجتماعی و… مشکلاتی داریم و اگر دانشگاه ها زمینه را برای نقش آفرینی دانشجویان در حوزه های مختلف فراهم کنند قطعا آمادگی برای فعالیت در این زمینه در میان دانشجویان وجود دارد که نمونه آن را می توان در اردوهای جهادی دانشجویان مشاهده کرد.

عظیمی راد افزود: این آمادگی دانشجویان ظرفیت بزرگی را برای کشور فراهم می کند که دولت و حاکمیت می تواند با یک برنامه ریزی دقیق از این ظرفیت بزرگ در جهت حل مشکلات استفاده کند.

وی خاطرنشان کرد: موضوع چهارم ایجاد تحول در نظام آموزش و پژوهش ما است دغدغه دانشجویان ما این است که نظام آموزش و پژوهش ما باید به سمت مهارت محوری حرکت کند و آنچه که در کتب و سرفصل های درسی ارائه می شود رویکرد مهارت محور داشته باشد. تحول در حوزه پژوهش یعنی حرکت به سمت کارآفرینی.

سخنگوی کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس ادامه داد: ایجاد تحول در حوزه پژوهش های دانشگاهی در واقع حرکت به سمت تولید ثروت از فعالیت های علمی و تحقیقاتی است که در نتیجه این اقدام مشکلات در حوزه اشتغال و مسائل اقتصادی نیز برطرف می شود.

وی افزود: دانشجو دارای دو بال علم و تخصص و تعهد و اخلاق است که دانشگاه باید این دو بال را تقویت کند تا دانشجو علم و تخصصی را که می آموزد در جهت خدمت به مردم و کشور خود به کار ببندد. دانشگاه باید علاوه بر ارتقای شأن علمی دانشجو بعد معنوی او را نیز به عنوان یک شخصیت ایرانی مسلمان تقویت خواهد کرد.

عظیمی راد با اشاره به تأکید رهبر معظم انقلاب بر ایجاد کرسی های آزاد اندیشی در دانشگاه ها، گفت: فعالیت کرسیهای آزاد اندیشی از یک سو نیازمند حمایت های لازم از سوی دانشگاه و وزارت علوم است و از سوی دیگر نیازمند اراده جدی خود دانشجویان که امیدواریم این مهم با قدرت و جدیت پیگیری شود.

سخنگوی کمیسیون آموزرش و تحقیقات مجلس اظهار داشت: فعالیت کرسیهای آزاد اندیشی در دولتهای مختلف فراز و فرود داشته اما هیچ گاه متوقف نشده است که لازم است با توجه و تصویب یک آیین نامه اجرایی مناسب فعالیت آن به نحو شایسته تری ادامه پیدا کند.

وی افزود: علاوه بر این فعالیت کرسیهای آزاد اندیشی نیازمند جدیت بیشتر دانشجویان و فعالیت آنها در این راستا است و البته دانشگاه ها نیز باید فضایی را ایجاد کنند که ترس از حراست، کمیته انظباطی و… مانع از فعالیت های دانشجویان در این بخش نشود.


منبع

درباره ی پشتیبان

مطلب پیشنهادی

افزایش افراد مبتلا به اوتیسم و ضرورت سیاست‌گذاری‌ برای حمایت تمام عمر

به گزارش گروه علمی ایرنا از پایگاه اطلاع‌رسانی افراد مبتلا به اوتیسم با خطر انزوای …

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *