اهدای زندگی دوباره به بیماران خونی و سرطانی در کردستان

به گزارش خبرگزاری تسنیم از سنندج، 18 بهن ماه سال 1401 بود که با حضور وزیر وقت بهداشت، بخش پیوند مغز استخوان در بیمارستان بعثت سنندج  افتتاح شد.

برای این بخش 20میلیارد تومان(14میلیارد تومان توسط دانشگاه و 6میلیارد تومان خیرین) هزینه شده است.

در همین زمینه؛ عطاالله حیدری رئیس بیمارستان بعثت سنندج در گفت‌وگو با تسنیم اظهار داشت: بخش پیوند مغز استخوان بیمارستان بعثت دارای دو بخش مجزا شامل پذیرش، اتاق سلول‌گیری، مشاوره، آزمایشگاه و بخش استریل (clean room) است که ورود به آن تنها با رعایت کامل پروتکل‌های بهداشتی مجاز است.

وی افزود: این بخش دارای شش تخت در شش اتاق ایزوله استاندارد است و ایستگاه پرستاری، اتاق کار، اتاق سلول و آماده سازی فرآورده‌های خونی در این قسمت از بخش پیوند است‌.

رئیس بیمارستان بعثت سنندج، گفت: تاکنون 28 بیمار مبتلا به انواع بیماری‌های خونی و سرطانی، از جمله هوچکین، مولتیپل میلوما، لنفوم مغزی، AML، تومور مغزی، آنمی آبلاستیک، سارکوم یوئینگ ، نفروبلاستوما و تومور ویلمز، تحت پیوند مغز استخوان قرار گرفته‌اند، از این تعداد، 18 بیمار کودک و 10 بیمار بزرگسال بوده‌اند.

وی خاطرنشان کرد: چهار پیوند آلوژن (نمونه مغز استخوان از فرد دیگر)، 19 پیوند اتولوگ (نمونه مغز استخوان از خود بیمار)، 5 بیمار، از جمله 4 کودک و یک بزرگسال، در طول روند درمان جان خود را از دست دادند.

حیدری عنوان کرد: افتتاح بخش پیوند مغز استخوان در بیمارستان بعثت گامی بزرگ در جهت ارائه خدمات تخصصی به بیماران نیازمند در استان کردستان بوده است.

به گزارش تسنیم، پیوند مغز استخوان، جایگزینی برای سلول­‌های مغز استخوان آسیب دیده یا کاملاً تخریب شده با سلول‌­های جدید است. پیوند مغز استخوان می­‌تواند، به عنوان یک روش نجات­ بخش زندگی در بیماری­‌هایی نظیر لنفوم و لوسمی حاد که نسبت به روش­‌های شیمی درمانی استاندارد مقاوم هستند به کار گرفته شود.

انتهای پیام/486/


منبع

درباره ی پشتیبان

مطلب پیشنهادی

آمریکا: شدیدترین تحریم ها علیه بخش انرژی روسیه اعمال شد

به گزارش گروه بین الملل خبرگزاری تسنیم، وزارت خارجه آمریکا از تحریمهای شدید علیه روسیه …

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *