انتقاد هند از کشورهای توسعه یافته به دلیل حمایت نکردن از برنامه‌های اقلیمی


به گزارش روز یکشنبه ایرنا از خبرگزاری اخبار بین‌المللی آسیا، هند در نشست پایانی نهادهای فرعی کنفرانس تغییرات اقلیمی ۲۰۲۴، که عصر شنبه برگزار شد بیانیه‌ای در واکنش به مداخلات کشورهای توسعه‌یافته ارائه کرد. این کشورها خواستار گنجاندن بندهای مربوط به کاهش انتشار گازهای گلخانه‌ای در چارچوب برنامه انطباق شرم‌الشیخ (MWP) شده بودند.

هند در این بیانیه، موضع خود را همسو با نظرات کشورهای در حال توسعه همفکر (LMDCs)، گروه عربی و گروه مذاکره‌کنندگان آفریقایی (AGN) اعلام و نسبت به پیشرفت محدود در موضوعات حیاتی برای کشورهای در حال توسعه، ابراز نگرانی کرد.

در این بیانیه آمده است: ما شاهد هیچ پیشرفتی در مسائلی که برای کشورهای در حال توسعه حیاتی هستند، نبوده‌ایم. کشورهای ما با شدیدترین اثرات تغییرات اقلیمی مواجه‌اند، در حالی که ظرفیت کافی را برای مقابله یا انطباق با این تغییرات ندارند. این در شرایطی است که ما مسئول این تغییرات نیستیم.

هند با انتقاد از نادیده‌گرفتن تصمیمات گذشته، از جمله تصمیمات برنامه انطباق شرم‌الشیخ در کنفرانس اقلیمی گذشته و چارچوب‌های تعیین‌شده در توافق پاریس، بر پایبندی به اصول و اهداف اولیه این برنامه تأکید کرد.

بیانیه هند تصریح کرد: برنامه انطباق شرم‌الشیخ با مأموریتی خاص ایجاد شده است و باید از طریق تبادل نظرات و اطلاعات به‌صورت متمرکز پیش رود. این برنامه نباید جنبه تجویزی، تنبیهی یا تحمیل‌کننده داشته باشد و باید به حاکمیت ملی و شرایط خاص کشورها احترام بگذارد.

دهلی نو در ادامه با انتقاد از کشورهای توسعه‌یافته اعلام کرد: اگر ابزارهای اجرای تعهدات فراهم نشود، امکان اقدام اقلیمی نیز وجود نخواهد داشت. چگونه می‌توانیم درباره اقدامات اقلیمی بحث کنیم، وقتی که این اقدامات برای ما غیرممکن شده است؟

هند همچنین کشورهای توسعه‌یافته را به تغییر مداوم معیارها، تأخیر در اقدامات اقلیمی و مصرف نامتناسب بودجه جهانی کاهش کربن متهم کرد.

در بیانیه این کشور آمده است: ما باید نیازهای توسعه‌ای خود را در شرایطی برآورده کنیم که بودجه کربنی به‌طور فزاینده کاهش یافته و اثرات تغییرات اقلیمی در حال تشدید است. در حالی که از ما خواسته می‌شود گام های بزرگتری برداریم، کشورهای توسعه‌یافته در این زمینه تعهدات کافی از خود نشان نداده‌اند و در فراهم‌سازی ابزارهای موردنیاز ناکام مانده‌اند.

بر اساس این گزارش، تأمین مالی اقلیمی، که برای حمایت از اقدامات کاهش و تطبیق تغییرات اقلیمی تعریف شده است، همچنان یکی از درخواست‌های اصلی هند از کشورهای توسعه‌یافته باقی مانده است.

کنفرانس تغییرات اقلیمی ۲۰۲۴ (COP۲۹) از ۱۱ نوامبر در باکو، پایتخت آذربایجان آغاز شده و تا ۲۲ نوامبر ادامه خواهد داشت.

هند در کنفرانس COP۲۶ در سال ۲۰۲۱، برنامه ای به نام دستورات پنجگانه یا به هندی «پنچ‌امریت» ارائه کرد که شامل دستیابی به ظرفیت تولید ۵۰۰ گیگاوات انرژی غیرفسیلی، تأمین نیمی از نیازهای انرژی از منابع تجدیدپذیر، کاهش یک میلیارد تنی انتشار کربن تا سال ۲۰۳۰ و کاهش ۴۵ درصدی شدت انتشار کربن به ازای تولید ناخالص داخلی بود. این کشور همچنین متعهد شد تا سال ۲۰۷۰ به کربن صفر دست یابد.


منبع

درباره ی پشتیبان

مطلب پیشنهادی

سازمان ملل: اقدامات ایلان ماسک و شرکت متا را زیر نظر داریم

به گزارش خبرنگار ایرنا، »میشل زاکئو» از سرویس اطلاعات سازمان ملل در یک کنفرانس مطبوعاتی …

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *