به گزارش خبرنگار اقتصادی ایرنا، پس از آنکه دمای هوای کشور رو به سردی گذاشت، میزان مصرف گاز در بخش خانگی افزایش یافت و در نتیجه کمبود سوخت در نیروگاه ها خاموشی هایی را رقم زد، مسعود پزشکیان رئیس جمهور در پیامی ویدئویی از مردم خواست تا با کاهش ۲ درجهای دمای محیط به صرفه جویی ۵۰ میلیون مترمکعب گاز کمک کنند.
بسیاری از مردم و مسئولان کشوری با پیوستن به این پویش تلاش کردند با کاهش مصرف شرایط بهتری را رقم بزنند.
اکنون «مصطفی رجبی مشهدی» مدیرعامل شرکت مدیریت تولید، انتقال و توزیع نیروی برق (توانیر) ضمن قدردانی از هموطنان برای مشارکت در پویش «۲ درجه کمتر» گفت: همراهی مردم در این پویش موجب شد که مصرف گاز در کشور کاهش یابد و گاز بیشتری به نیروگاه ها برای تولید برق تحویل شود.
وی با اشاره به تلاش های همکاران شرکت ملی گاز در خصوص بهبود روند سوخت رسانی به نیروگاه ها، ادامهداد: تحویل گاز بیشتر به نیروگاهها موجب خواهد شد محدودیتهایی که در تامین برق مشترکان ایجاد شده بود بهتدریج کاهش یابد.
مدیرعامل توانیر با بیان اینکه در فصل زمستان عمده گاز طبیعی کشور به مصارف خانگی اختصاص خواهدداشت، افزود: با مصرف بهینه برق و گاز در شرایط فعلی می توان به تامین بهتر سوخت مورد نیاز نیروگاه ها کمک شایانی کرد.
رجبی مشهدی به ضرورت همکاری بیشتر همه مشترکان در راستای کاهش مصرف برق و گاز تاکید و از همه ادارات، صنایع، بخش تجاری و اصناف و مشترکان خانگی و کشاورزی درخواست کرد با اتخاذ راهکارهای مناسب و مصرف بهینه برق و گاز به استمرار تامین انرژی پایدار کمک کنند.
در همین زمینه، وزارت نفت درباره افزایش عرضه سوخت در دولت چهاردهم آورده است: با وجود همه چالشها در تامین امنیت انرژی، در طول چند ماه گذشته در عمل به وظایف خود از جمله تولید نفت خام، گاز خام، فرآوردههای نفتی، همچنین انتقال سوخت مایع به نیروگاهها عملکرد قابلتوجهی داشته است، بهنحوی که ظرفیت روزانه تولید نفت خام کشور که در ۳۱ مرداد امسال برابر با سه میلیون و ۵۶۰ هزار بشکه بوده، در ابتدای آذر به سه میلیون و ۶۲۰ هزار بشکه در روز رسیده که بیانگر افزایش روزانه ۶۰ هزار بشکهای بوده است.
در تولید گاز خام، با وجود آنکه تعمیرات معوق پالایشگاهها و سکوهای گازی باید در پنج ماه نخست امسال انجام میشد، اما پس از استقرار وزارت نفت دولت چهاردهم، با انجام برنامهریزی مجدد و شناسایی گلوگاههای تولید، اقدامهایی از جمله کوتاه کردن زمان تعمیرات و افزایش تولید برخی چاهها با انجام اقدامهای اصلاحی در دستور کار قرار گرفت و تولید گاز خام ۳۰ میلیون مترمکعب در روز نسبت به مدت مشابه پارسال افزایش یافته است؛ بهطوری که اکنون مقدار تحویل گاز به شبکه سراسری به حدی رسیده که شبکه توان دریافت گاز بیشتری را ندارد.
همچنین با انجام اصلاحات فرآیندی، افزایش خوراک پالایشگاهها و بهرهبرداری از طرحهای ایزومریزاسیون پالایشگاه شیراز و هیدروکراکر پالایشگاه آبادان، میانگین تولید بنزین و نفتگاز کشور در آذر بهترتیب به ۱۰۸ و ۱۲۵ میلیون لیتر در روز رسیده که هرکدام ۱۱ و ۱۲ میلیون لیتر در روز نسبت به مدت مشابه پارسال افزایش یافته که این موضوع نیاز به واردات این فرآوردهها را تا حد زیادی کاهش داده است.
منبع