اعتقاد جدی دولت چهاردهم به توسعه صنعت فضایی/جزئیات سه ماهواره ایرانی تشریح شد


به گزارش خبرنگار اقتصادی ایرنا، مراسم روز ملی فناوری فضایی روز یکشنبه با حضور رئیس جمهور، وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات، وزیر دفاع و پشتیبانی نیروهای مسلح، معاون راهبردی رئیس جمهور، معاون پارلمانی رئیس جمهور، رئیس سازمان فضایی ایران و جمعی از مسئولان حوزه فضایی کشور در وزارت ارتباطات برگزار شد.

«سید ستار هاشمی»، وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات در این مراسم گفت: حضور رئیس جمهور در این مراسم نشان می‌دهد که دولت چهاردهم در توسعه صنعت فضایی اعتقاد جدی دارد.

وی افزود: ما در برنامه هفتم توسعه و پیشرفت تکالیفی برای صنعت فضایی و توسعه این صنعت داریم. تکلیفی که برای وزارت ارتباطات دیده شده است این است که جایگاه خود را در مدار ۵۰۰ کیلومتری تثبیت و البته به مدار بالا ۳۶ هزار کیلومتری دستیابی پیدا کنیم.

هاشمی افزود: در همین مدت کوتاه دولت چهاردهم شاهد توفیقات خوبی در حوزه فضایی هستیم که نتیجه کار تیمی خوب در بین حوزه‌های مختلف است. زمانی که به صنعت فضایی نگاه می‌کنیم می‌بینیم در این بخش افراد زیادی از بخش خصوصی، لشگری و کشوری، وزارتخانه‌های متعدد و نخبگان در کنار یکدیگر زنجیروار فعالیت می‌کنند.

وزیر ارتباطات گفت: بخش خصوصی به دلایل مختلف می‌توان مسیری که در صنعت فضایی آغاز شده است را شتاب ببخشد. چرا که این بخش می‌تواند از ظرفیت‌های بی‌نظیر و توانمند نیروی انسانی کشور استفاده کند. نگاه بخش خصوصی به استفاده بهینه از منابع نگاه ویژه دارد و می‌تواند در تعاملات بین‌المللی مشارکت و ورود موثرتری داشته باشد.

وی تصریح کرد: باور ما این است که بهره‌وری یکی از موضوعاتی است که می‌تواند ما را به سمت رشد اقتصادی ۸ درصد رهنمود کند و تکلیف ماست که این فضا را برای بخش خصوصی مهیا کنیم.

هاشمی در تشریح استفاده حوزه‌های مختلف از صنعت فضایی خاطرنشان کرد: یکی از موارد مهم تهیه نقشه‌های پوشش از کشور است که می‌تواند کمک کند تا مدیریت سرزمین را انجام بدهیم. اگر می‌خواهیم دست‌اندازی و تعرض به اراضی ملی و تغییر غیرمجاز کاربری کشاورزی را با نگاه بهره‌وری داشته باشیم استفاده از صنعت فضایی است.

وزیر ارتباطات به موضوع پیکره آبی کشور اشاره کرد و گفت: استفاده از صنعت فضایی و ظرفیت‌های سنجشی که در این صنعت وجود دارد می‌تواند به ما کمک شایانی در این زمینه کند؛ ضمن آنکه کارکرد دیگری که در صنعت فضایی متصور است شناسایی کانون‌های ریزگردی است که بخش عمده‌ای از کشور درگیر آن هستند.

وی در تشریح برنامه‌هایی که در دستور کار وزارت ارتباطات است به دستیابی به مدار بالا (ژئو)، تکمیل پایگاه فضایی چابهار، ایجاد ۲ ایستگاه ماهواره‌ای در سلماس و چناران، تکمیل منظومه شهید سلیمانی اشاره کرد.

هاشمی در خاتمه صحبت‌های خود به تشریح سه ماهواره ایرانی که امروز رونمایی خواهد شد پرداخت: نخستین ماهواره نمونه ارتقا یافته پارس ۱ است که یک ماهواره سنجشی با دقت تصویربرداری ۱۵ متر است. ماهواره بعدی پارس ۲ است که یک ماهواره سنجشی با دقت تصویربرداری ۸ متری رنگی است که توسط وزارت دفاع و مجموعه صاایران ساخته شده و ماهواره ناوک است که یک ماهواره مخابراتی است.


منبع

درباره ی پشتیبان

مطلب پیشنهادی

ظرفیت‌های کشاورزی تا ایجاد بزرگترین خط تولید مرغ لاین و گلخانه سمنان در میامی

به گزارش خبرنگار ایرنا، علیرضا آشوری روز یکشنبه در آیین افتتاح همزمان طرح‌های عمرانی و …

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *