به گزارش خبرگزاری تسنیم از کرمان، اعتکاف سفری به اعماق جان است. سفری که در آن از هیاهوی دنیا فاصله میگیریم و به خلوتگاه دل میرویم. در این خلوتگاه با خدای خود راز و نیاز میکنیم و از عمق جان، به او نزدیکتر میشویم. اعتکاف، فرصتی است برای تجدید قوا و تزکیه نفس، فرصتی برای شستوشوی روح از آلودگیهای دنیوی و آراستگی به زینت ایمان. در این ایام مبارک، با تلاوت قرآن و ذکر خداوند، به آرامش و سکینه میرسیم و روحمان را صیقل میدهیم.
اعتکاف تنها چند روز از سال نیست، اعتکاف حالتی است که باید در تمام لحظات زندگیمان جاری باشد. اعتکاف یعنی اینکه در هر لحظه، قلبمان را به سمت خدا متوجه کنیم و از او کمک بخواهیم. اعتکاف یعنی اینکه در شلوغی زندگی، گوشهای خلوت برای خود پیدا کنیم و به خودمان فرصت دهیم تا به درون خود سفر کنیم. با اعتکاف میتوانیم بار گناهان را از دوش خود برداریم و با قلبی سبک و روحی آرام به زندگی ادامه دهیم.
انجام اعتکاف به روزهای خاصی از سال مقید نیست و هر زمانی میتوان آن را بهجا آورد، اما در منابع دینی ثواب خاصی برای معتکف شدن در 13 تا 15 رجب ذکر شده است.
حجتالاسلام سجاد کربلایی، کارشناس معارف اسلامی در گفتوگو با تسنیم، با تبریک ایام گرانقدر آغازین ماه رجب، اظهار داشت: از روزهای بزرگ ماه رجب ولادت حضرت امیرالمؤمنین (ع) و ایام البیض است.
وی با اشاره به اینکه در منابع دینی زندگی انسان به سه بخش تعریف شده است، گفت: بخش اول کار و سعی تلاش، بخش دوم استراحت و بخش سوم بندگی خداوند و عبادت است که امروزه متاسفانه بعضی از انسانها با تمرکز بیشتر بر کار و تلاش برای امور دنیوی از سایر بخشها غفلت کردهاند.
این کارشناس معارف اسلام با بیان اینکه با سرگرم دنیا شدن از مهمترین بخش زندگی که عبادت و بندگی خدا است دور شدهاند، افزود: خداوند سرگرم شدن به دنیا را با عباداتی همچون نمازهای یومیه، نماز جمعه، ایام ماه رمضان و عبادات مستحبی جبران میکند و از جمله این عبادات مستحبی اعتکاف است.
وی با اشاره به اینکه روزهای سیزدهم، چهاردهم و پانزدهم ماه رجب بهعنوان ایام البیض و اعتکاف است، خاطرنشان کرد: اعتکاف این فرصت را به انسان میدهد که از مسیر اشتباه خود برگردیم و گذشته را جبران کنیم به مانند رانندهای که در مسیر جاده در میانه راه متوجه اشتباه خود شده و در اولین دور برگردان دور میزند و مسیر خود را اصلاح میکند تا به بیراهه نرود.
کربلایی با بیان اینکه اعتکاف بهترین زمان است که انسان ارتباطهای خودش را بررسی کرده و اگر نیاز به جبران است جبران و اگر نیاز به تقویت است این ارتباط را تقویت کند، تاکید کرد: اعتکاف خلوتی مناسب است برای اینکه انسان ارتباطات خود را بررسی کند و اگر نیاز به جبران داشت با توبه، قرائت قرآن، دعا و راز و نیاز با پروردگار جبران کند.
وی مهترین ارتباطهای زندگی انسان را در سه بخش دستهبندی کرد و گفت: اولین آن ارتباط انسان با خداوند است به عنوان کسی که او را آفریده است، دومین ارتباط انسان با خودش است که بایستی بکوشد که از هوای نفس خود پیروی نکند و دل به این دنیای فانی نبند و سومین آن ارتباط با صاحب امر امام زمان (عج) است که مسیر فیض الهی است.
این کارشناس علوم قرآنی با بیان اینکه اگر رابطه با امام زمان برقرار باشد بخش سوم زندگی انسان قوی ترین حالت ممکن خود را خواهد داشت افزود: در روایتی از حضرت محمد (ص) است که معتکف با انجام اعتکاف گناهان را متوقف میکند.
وی با اشاره به آیاتی از قرآن کریم در تاکید معتکف شدن، عنوان کرد: خداوند در آیه 125 سوره بقره میفرماید «وَ عَهِدْنَآ إِلَیآ إِبْرَ هِیمَ وَ إِسْمَـعِیلَ أَن طَهِّرَا بَیْتِیَ لِلطَّـآئِفِینَ وَ الْعَـکِفِینَ وَ الرُّکَّعِ السُّجُودِ »؛ «ما به ابراهیم و اسماعیل امر کردیم که خانه مرا برای طواف کنندگان و معتکفان و رکوع کنندگان و سجده کنندگان پاک و پاکیزه کنید.»
کربلایی با بیان اینکه بر مومنان است که در این ایام فرصتی را که بر عبادت و خلوت با خدا تعیین شده از دست ندهند، افزود: آنچه که بزرگان ما به آن رسیده و سعادتمند شدند در خلوت کردن با خود و خدا و بندگی خالصانه برای خدا بوده است که این مهم با شرکت در آیین اعتکاف امکانپذیر است.
حجتالاسلام سعید شهابی، مدیرکل تبلیغات اسلامی استان کرمان نیز در گفتوگو با تسنیم، با اشاره به اینکه ستاد برگزاری مراسم معنوی اعتکاف در استان کرمان تشکیل شده است، اظهار داشت: سعی شده تا فرآیند شرکت در اعتکاف نسبت به سالهای گذشته تسهیل شود و در این راستا سایت سامانه ثبتنام اعتکاف به نشانی https://ekr.nehzat-kerman.ir طراحی و متقاضیان برای ثبتنام باید به این سایت مراجعه کنند.
وی با بیان اینکه ظرفیت مساجد محدود است و نمیشود همان روز اعتکاف مراجعه و شرکت کرد، گفت: ثبتنام در سامانه امکان برنامهریزی برای پذیرایی از معتکفین در وعدههای سحر و افطار و همچنین اجرای برنامههای فرهنگی مذهبی با توجه به سن و سال معتکفین را فراهم میکند.
مدیرکل تبلیغات اسلامی استان کرمان با بیان اینکه در حال حاضر و تاکنون استقبال بسیار خوبی در ثبتنام معتکفین شده است، عنوان کرد: در شهر کرمان 32 مسجد برای برگزاری اعتکاف پیشبینی شده که 18 مسجد برای بانوان، 5 مسجد برای برادران، 8 مسجد برای اعتکاف دانشآموزی و یک مسجد برای اعتکاف مادر دختری در نظر گرفته شده است.
وی با گرامیداشت یاد و خاطره شهیدان بهویژه شهدای جبهه مقاومت سیدالشهدای جبهه مقاومت حاج قاسم سلیمانی و شهدای مظلوم غزه و لبنان، گفت: اعتکاف رجبیه امسال با شعار «اعتکاف، معنویت، مقاومت» برگزار میشود و در این راستا برنامههای فرهنگی تدارک دیده شده است.
به گزارش تسنیم، در مراسم معنوی اعتکاف رجبیه سال 1402 در استان کرمان بیش از 46 هزار نفر از مردم استان کرمان شرکت کردند که از این تعداد حدود 20 هزار نفر دانشآموز بودند.
انتهای پیام/511/
منبع