به گزارش ایرنا، جعفر مردانی روز چهارشنبه در دیدار رییس فدراسیون ورزش جانبازان و توانیابان با وی با اشاره به اینکه ایجاد و توسعه زیرساختهای مناسب برای ورزش توانیابان و جانبازان از یکی برنامههای مهم در استان است افزود: در سالهای گذشته نیز به توسعه این زیرساختها توجه شده است.
به گفته وی، به دلیل صنعتی نبودن استان هم اکنون حمایت کارخانهها و بخش صنعت از ورزش ضعیف است و از این زمینه کمی عقب هستیم.
استاندار چهارمحال و بختیاری افزود: با توجه به اینکه این استان دارای ۲۵ هزار معلول است، بر این اساس توجه به این قشر و همچنین ورزش این توانیابان و جانبازان نیازمند توجه همه فدراسیون است.
مردانی گفت: برای رفع مشکلات جامعه توانیاب و جانباز ۲۲ دستگاه اجرایی وظایفی را برعهده دارند که باید گامهای مثبتی برای تقویت و ترویج این فرهنگ برای توانیابان و جانبازان برداشته شود.
وی با اشاره به انسجام و همافزایی که میان دستگاههای اجرایی در استان وجود دارد گفت: چهارمحال و بختیاری در رشته ورزش جانبازان و توانیابان دارای استعدادهای درخشانی است که با توجه به توانمندیهایی که در ورزشکاران وجود دارد باید کمک کنیم تا شرمنده آنها نباشیم.
استاندار چهارمحال و بختیاری با اشاره به ضرورت فرهنگسازی و ارتقای مشارکت اجتماعی توانیابان در ورزش گفت: همه مجموعهها از جمله استانداری، فرمانداریها، شهرداریها و سایر دستگاهها باید برای مناسبسازی پارکها و فضای ورزشی تلاش کنند.
مردانی با اشاره به بحث ناترازی انرژی در حوزه گاز و برق افزود: در این زمینه از ۱۶ استخر استان، تنها استخر مخصوص جانبازان و توانیابان تعطیل نشد.
رییس فدراسیون ورزش جانبازان و توانیابان نیز گفت: زیرساختهای ورزش جانبازان و توانیابان توسعه یابد.
جلیل کوهپایهزاده افزود: توسعه زیرساختهای ورزشی خاص این قشر، احداث سالن ورزشی خاص توانیابان و جانبازان و همچنین مناسبسازی فضاهای ورزشی موجود برای استفاده این قشر یک ضرورت است تا توانایی ورزشکاران پرورش داده شود.
به گفته وی، حمایت مسوولان در سطح ملی و استانی از ورزش جانبازان و توانیابان زمینه توسعه ورزش این فشر، استعدادیابی و ارتباط مؤثر با نهادهای ۲۲ گانه را فراهم میکند.
وی با اشاره به اهمیت اجرای قانون شورای انقلاب فرهنگی مصوب سال ۱۳۹۶ در سطح کشور گفت: این قانون به منظور حمایت از ورزش جانبازان و توانیابان به تصویب رسید و انتظار است که با همکاری ائمه جمعه و مسوولان استانی و ملی اجرای این قانون در دستور کار شورای ورزش استانها قرار گیرد.
کوهپایهزاده افزود: هماکنون ورزش جانبازان و توانیابان در هشت رشته پارااُلمپیکی و هشت رشته غیرپاراالمپیکی فعالیت دارد و امسال برای نخستین بار در رشته فوتبال هفت نفره فلج مغزی، ورزشکاران ایران توانستند مقام قهرمانی را کسب کنند.
به گفته وی، برای توسعه ورزش جانبازان و توانیابان با بهزیستی، آموزش و پرورش استثنایی همکاری و برنامه داریم و افزون بر این امسال با جمعیت هلالاحمر تفاهمنامه برای استفاده جامعه هدف از خدمات کلینیکهای این جمعیت منعقد شده است.
وی با اشاره به اینکه براساس آمارها که ۱۰ درصد جمعیت کشور دارای معلولیت هستند گفت: ورزش این قشر نیاز به نگاه ویژه دارد.
رییس فدراسیون ورزش جانبازان و توانیابان افزود: هماکنون یکی از بزرگترین مشکلات توانیابان و جانبازان برای حضور در عرصه ورزش و اجتماع جابهجایی و رفت و آمد است که باید با همکاری بین بخشی و استفاده از ظرفیتهای مختلف به خصوص ظرفیت شهرداریها برای رفع این مشکل استفاده کرد.
کوهپایهزاده افزود: با توجه به اینکه ۶۶ درصد جمعیت کشور دچار کمتحرکی است؛ توسعه فعالیتهای فیزیکی باید در دستور کار باشد.
وی با تاکید بر معرفی توانیابان و جانبازان موفق در همه عرصهها به خصوص ورزش به جامعه گفت: با معرفی این افراد زمینه پذیرش این افراد در جامعه نهادینه خواهد شد.
وی اظهار داشت: هماکنون ۱۹ سالن ایثار در کشور فعال است که با برنامهریزی انجام شده برگزاری لیگ ایثار برای ورزشکاران توانیاب و جانباز زمینه رقابت و امیدآفرینی را افزایش میدهد.
مدیرکل ورزش و جوانان چهارمحال و بختیاری نیز با اشاره به اینکه بیش از ۲۵ هزار نفر از جمعیت استان توانیابان هستند گفت : ۱۵۵ مکان ورزشی در اختیار ورزشکاران هیات ورزشی جانبازان و توانیابان استان قرار دارد.
محمود سلیمی افزود: راهاندازی یک سالن ورزشی خاص جانبازان و توانیابان در استان یک ضرورت است تا ورزشکاران توانیاب و جانباز بتوانند بدون کوچکترین مشکل به ورزش ادامه دهند.
وی با اشاره به موفقیت ورزشکاران توانیاب و جانباز استان در رقابتهای پاراالمپیک و ملی گفت: ورزشکاران توانیاب استان برای رفع مشکلات خود از جمله پای مصنوعی، ویلچر برقی و سایر تجهیزات به کمک مسوولان نیاز دارند چون تامین این امکانات از عهده ورزش و جوانان استان خارج است.
سلیمی افزود: ورزشکاران توانیاب استان با توجه به محدودیتهایی که دارند نیازمند توجه بیشتر هستند.
به گزارش ایرنا، هم اکنون ۵۵ هزار ورزشکار سازمان یافته در چهارمحال و بختیاری فعالیت دارند.
منبع