استاندار اردبیل: ۳۰ هزار میلیارد ریال برای تکمیل راه‌آهن اردبیل نیاز است


به گزارش خبرنگار ایرنا ، مسعود امامی یگانه روز شنبه در نشست شورای اداری استان اردبیل که با حضور نماینده ولی فقیه در استان و امام جمعه اردبیل برگزار شد ، اظهار کرد: پروژه راه‌آهن اردبیل جزو پروژه‌های شاخص و مطالبات اصلی مردم استان است که عملیات اجرایی آن از سال ۸۴ آغاز شده و پیش‌تر در زمینه احداث آن هم وعده وعیدهایی داده شده بود.

وی با بیان اینکه نگاه دولت چهاردهم نگاه واقع بینانه و شفاف به مسائل است، ادامه داد: در ۲ ماه گذشته از زمان تصدی استانداری اردبیل تاکنون جلساتی با رییس سازمان مدیریت برنامه‌ریزی و نیز جلسات تخصصی با حضور معاونین وزیر راه و شهرسازی در مورد این پروژه برگزار شده است

مقام عالی دولت در استان اردبیل با اشاره به این که ۳۰ هزار میلیارد ریال برای تکمیل پروژه راه‌آهن اردبیل – میانه نیاز است ، ادامه داد: یکی از دغدغه‌های ما این است که در روند اجرای پروژه وقفه‌ای ایجاد نشود و بر همین اساس تلاش می‌کنیم قبل از پایان امسال حتما اعتباری برای آن جذب کنیم.

امامی یگانه افزود: ۹ هزار میلیارد ریالی که برای سال جاری اختصاص داده شده بود به طور کامل پرداخت شده است ، چهار هزار میلیارد ریال هم سازمان برنامه و بودجه از طریق فاینانس به بانک ملی داده است که بانک باید پرداخت می‌کرد که از این میزان نیز سه هزار میلیارد ریال برای پروژه هزینه شده است.

استاندار اردبیل گفت: از وزیر راه و شهرسازی دعوت شد تا سفری به این استان با محوریت پروژه راه‌آهن اردبیل داشته باشد و در جریان آن تصمیم گرفته شد سه هزار میلیارد ریال قبل از عید به آن اختصاص داده شود ، و مابقی مبلغ هم از محل اعتبارات سال ۱۴۰۴ از طریق سازمان برنامه و بودجه به میزان ۲۰ هزار میلیارد ریال تامین خواهد شد.

وی تصریح کرد: در این زمینه تاکید بر این بود که این مبلغ تا اواخر فروردین ماه سال آینده واریز شود و تلاش دولت بر این است تا پروژه راه‌آهن اردبیل – میانه به عنوان پروژه پیشران ملی در اولین فرصت به بهره‌برداری برسد.

امامی یگانه اظهار داشت: دغدغه دیگری که در جریان سفر اخیر وزیر راه و شهرسازی به اردبیل داشتیم در مورد محورهای مواصلاتی استان اردبیل بود که بر اساس برآوردهای کارشناسی ۳۶ همت در مجموع برای احداث ۸۵۰ کیلومتر خط بزرگراهی نیاز است که تاکنون ۲۷۲ کیلومتر آن احداث شده است.

وی همچنین گفت:262 کیلومتر پروژه بزرگراهی نیز در این استان در دست اجراست که تکمیل آنها به ۹ همت اعتبار نیاز دارد.

به گفته استاندار اردبیل ، دستور لازم برای تسریع در اجرای ۱۴ پروژه راهی از شمالی‌ترین تا جنوبی‌ترین نقطه استان اردبیل نیز از وزیر راه و وشهرسازی گرفته شده است که با همکاری و پیگیری مسئولان امر و مجمع نمایندگان استان و استانداری اعتبارات آن جذب شود.

وی با اشاره به این که شاخص کشوری بزرگراهی در این زمینه ۴۷ درصد است ، تصریح کرد: در استان اردبیل با وجود اقداماتی که در گذشته صورت گرفته است این شاخص ۳۱ درصد است.

امامی یگانه افزود: این نوید داده می شود که دهه فجر عملیات اجرایی پروژه مشگین‌شهر – پارس‌آباد با اعتبار ۱۵ هزار میلیارد ریال شروع شود و برای محور گرمی – بیله‌سوار هم که عملیات اجرایی آن 17 بهمن ماه سال ۹۸ شروع شده بود ولی تاکنون هیچ اقدامی انجام نشده بود پنج هزار و ۱۰۰ میلیارد ریال منابع مالی اختصاص داده شود تا عملیات اجرایی آن به زودی آغاز شود.

پروژه راه‌آهن میانه – اردبیل به طول ۱۷۵ کیلومتر و با هفت ایستگاه، ظرفیت جابه‌جایی ۶۰۰ هزار مسافر و ۲.۵ میلیون تن بار در سال اول بهره‌برداری را دارد. این ظرفیت در سال بیستم بهره‌برداری برای مسافر به ۱.۵ میلیون نفر و در بخش بار به ۴ میلیون تن می‌رسد.

این پروژه ریلی با داشتن ۴۰ درصد تپه ماهور، ۴۰ درصد دشت و ۲۰ درصد مسیر کوهستانی سخت، در فاز نخست نیازمند ۳۰ هزار میلیارد ریال اعتبار است.

سرعت قطار مسافری در این مسیر ۱۶۰ کیلومتر بر ساعت و سرعت قطار باری ۱۲۰ کیلومتر بر ساعت پیش‌بینی شده است.

تکمیل و بهره‌برداری این پروژه علاوه بر تسهیل جابه جایی مسافران و بار در این مسیر، کاهش مصرف سوخت و تصادفات جاده ای و ایجاد اشتغال پایدار و توسعه اقتصادی منطقه را به همراه خواهد داشت.


منبع

درباره ی پشتیبان

مطلب پیشنهادی

سهم ۹درصدی صنعت هوایی از تولید ناخالص داخلی/ لزوم سرمایه‌گذاری در فناوری‌های پیشرفته

به گزارش ایرنا از هواپیمایی جمهوری اسلامی ایران، رشد صنعت هوایی یکی از مهم‌ترین تحولات …

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *