از الیگارش‌ها تا زنجیره تامین تسلیحات نظامی؛ انگلیس تیغ تحریم‌ها علیه روسیه را تیزتر کرد


به‌گزارش ایرنا، وزارت امور خارجه امروز (دوشنبه ۶ اسفند ۱۴۰۳) انگلیس اعلام کرد که این بسته تحریمی شامل ۱۰۷ مورد جدید است که بخش‌های مختلفی از ماشین جنگی روسیه، شبکه‌های تأمین مالی کرملین و چهره‌های نزدیک به حکومت مسکو را دربرمی‌گیرد. این اقدام که به‌عنوان «بزرگ‌ترین بسته تحریمی از زمان آغاز جنگ در سال ۲۰۲۲» توصیف شده، با هدف تضعیف توان نظامی روسیه و تقویت موضع اوکراین در مذاکرات احتمالی صلح انجام شده است.

تحریم‌های جدید انگلیس طیف گسترده‌ای از بخش‌های اقتصادی و نظامی مرتبط با روسیه را هدف قرار داده است. در این چارچوب، شرکت‌های تأمین‌کننده تجهیزات نظامی روسیه، از جمله تولیدکنندگان قطعات الکترونیکی و ابزارهای دوگانه که قابلیت استفاده نظامی و غیرنظامی دارند، مشمول تحریم‌ها شده‌اند. این شرکت‌ها در کشورهای ثالثی همچون چین، ترکیه، هند، تایلند و کشورهای آسیای مرکزی فعالیت دارند و به‌ادعای لندن، در تأمین تجهیزات حیاتی برای جنگ روسیه نقش ایفا می‌کنند.

علاوه بر این، ۱۳ فرد و نهاد روسی از جمله شرکت «گرانت ترید» و مالک آن «مارات مصطفی‌یف» نیز در فهرست تحریم‌ها قرار گرفته‌اند. دولت انگلیس مدعی است که این شرکت با هدایت «مصطفی‌یف» فناوری‌های پیشرفته اروپایی را به روسیه منتقل کرده و در پشتیبانی از ماشین جنگی این کشور مشارکت داشته است.

از دیگر اهداف تحریم‌های لندن، وزیر دفاع کره شمالی و چندین مقام ارشد نظامی این کشور هستند که به‌گفته مقامات انگلیسی، در استقرار بیش از ۱۱هزار نیروی نظامی کره شمالی در روسیه نقش داشته‌اند. دولت انگلیس مدعی شده که این نیروها به‌عنوان «سربازان پیاده‌نظام» در جنگ اوکراین مورد استفاده قرار گرفته و تاکنون بیش از ۴ هزار نفر از آن‌ها کشته شده‌اند.

در حوزه مالی، دولت انگلیس بانک «کرمت» قرقیزستان را که به‌عنوان نخستین مؤسسه مالی خارجی متهم به حمایت از شبکه مالی جنگ روسیه معرفی شده، هدف تحریم‌های جدید قرار داده است. مقامات لندن مدعی هستند که این بانک در دور زدن محدودیت‌های مالی و تأمین منابع مالی برای دولت روسیه نقش داشته است.

محدودیت‌های جدید بر درآمدهای انرژی روسیه

دولت انگلیس اعلام کرده که در راستای کاهش درآمدهای نفتی روسیه، تحریم‌های جدیدی بر «ناوگان سایه‌ای» نفتکش‌های این کشور اعمال شده است. بر این اساس، ۴۰ نفتکش دیگر که در انتقال نفت و فرآورده‌های نفتی روسیه نقش دارند، به فهرست تحریم‌های انگلیس افزوده شده‌اند.

لندن مدعی است که این شناورها در شش ماه گذشته بیش از ۵ میلیارد دلار نفت روسیه را جابه‌جا کرده‌اند. با تحریم‌های جدید، تعداد کل نفتکش‌های تحت تحریم انگلیس به ۱۳۳ فروند رسیده است که به‌گفته لندن، بیش از هر کشور اروپایی دیگری است.

دولت انگلیس همچنین ۱۴ فرد دیگر را به‌عنوان «الیگارش‌های جدید» روسیه تحت تحریم قرار داده است. از جمله این افراد «رومن تروتسنکو» یکی از ثروتمندترین چهره‌های اقتصادی روسیه با دارایی ۲.۲ میلیارد پوندی است که در حوزه‌های کلیدی اقتصاد روسیه فعالیت دارد.

«دیوید لمی» وزیر امور خارجه انگلیس، با اعلام این تحریم‌ها مدعی شد که این اقدام نشان‌دهنده تعهد دولت لندن به حمایت از اوکراین است. وی گفت:«هر مسیر تأمین تجهیزات نظامی که مختل شود، هر روبلی که مسدود شود و هر فردی که در جنگ‌افروزی کرملین نقش دارد، تحت فشار قرار گیرد، یک گام به سوی صلحی عادلانه و پایدار خواهد بود.» وی همچنین با اشاره به سومین سالگرد آغاز جنگ اوکراین، گفت: «ما نمی‌توانیم و نخواهیم گذاشت که اوکراین در مبارزه خود تنها بماند.»

محدودیت ورود مقامات و افراد نزدیک به کرملین به انگلیس

همزمان با اعلام این تحریم‌ها، وزارت کشور انگلیس نیز از وضع محدودیت‌های جدید برای ورود افراد مرتبط با دولت روسیه خبر داد. بر اساس این تصمیم، دولت لندن معیارهای جدیدی را برای ممانعت از ورود افرادی که به‌نحوی با کرملین در ارتباط هستند، اعمال خواهد کرد.

محدودیت‌های جدید اعلام‌شده از سوی دولت انگلیس شامل افرادی می‌شود که به‌طور قابل‌توجهی از دولت روسیه حمایت می‌کنند و در تأمین منابع مالی یا راهبردی برای کرملین نقش دارند. این تحریم‌ها همچنین کسانی را هدف قرار می‌دهد که ثروت و موقعیت خود را مدیون ارتباط با کرملین هستند و از امتیازات ویژه ناشی از نزدیکی به حکومت روسیه برخوردارند. علاوه بر این، افرادی که به بالاترین سطوح دولت روسیه دسترسی دارند و در تصمیم‌گیری‌های کلیدی این کشور مشارکت دارند، مشمول این محدودیت‌ها خواهند شد.

«دن یارویس» معاون امنیتی وزیر کشور انگلیس، در این رابطه اظهار داشت: «امنیت مرزها، امنیت ملی ماست. ما از تمام ابزارهای خود برای محافظت از کشور در برابر تهدیدات روسیه استفاده خواهیم کرد. این اقدام، پیام روشنی به دوستان پوتین در مسکو می‌فرستد: شما در انگلیس جایی ندارید.»

در همین حال «جان هیلی» وزیر دفاع انگلیس گفت: «پس از سه سال از آغاز تهاجم روسیه، پوتین همچنان درگیر جنگی است که تصور می‌کرد در سه روز به پایان خواهد رسید.» وی با بیان اینکه حمایت ما از اوکراین تزلزل‌ناپذیر است افزود: «این تحریم، پیام قدرتمندی ارسال می‌کند که ما برای متوقف کردن تجاوزگری پوتین هر اقدامی که لازم باشد انجام خواهیم داد.»

به‌گزارش ایرنا، روابط لندن و مسکو از سال ۲۰۱۸ و پس از ماجرای مسمومیت سرگئی اسکریپال، جاسوس دوجانبه روسیه، در شهر سالزبری انگلیسبه‌شدت تیره شد. این حادثه نقطه عطفی در تشدید تنش‌های دیپلماتیک میان دو کشور بود و از آن زمان، روابط میان لندن و مسکو وارد مرحله‌ای از بی‌اعتمادی و رویارویی شد.

با این حال، جنگ اوکراین که در پی نادیده‌گرفتن نگرانی‌های امنیتی مسکو و گسترش ناتو تا مرزهای روسیه آغاز شد، این تنش‌ها را به سطحی بی‌سابقه رساند. انگلیس از آغاز این درگیری‌ها به یکی از فعال‌ترین بازیگران غربی در حمایت از اوکراین تبدیل شده و با اتخاذ مواضع ضدروسی، ارسال گسترده تسلیحات و تجهیزات نظامی و اعمال تحریم‌های شدید علیه مسکو، نقش پررنگی در تشدید درگیری‌ها داشته است.

این کشور تاکنون صدها فرد و نهاد روسی، از جمله شخصیت‌های سیاسی، مقامات نظامی و سازمان‌های اقتصادی مرتبط با کرملین را تحریم کرده و از حامیان اصلی رویکرد سخت‌گیرانه غرب در قبال روسیه بوده است.


منبع

درباره ی پشتیبان

مطلب پیشنهادی

فون در لاین: اوکراین می‌تواند تا سال ۲۰۳۰ به اتحادیه اروپا ملحق شود

به گزارش ایرنا به نقل از رویترز، فون در لاین در سفر به کی‌یف پایتخت …

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *