ارومیه هم مسیر قیام های تبریز و قم؛ دوم بهمن نقطه عطف مبارزه با رژیم ستمشاهی

به گزارش ایرنا، این روز روایتگر مبارزه مردمی است که به فرماندهی حجت الاسلام غلامرضا حسنی، مبارز خستگی ناپذیر در برابر ارتش رژیم ستمشاهی ایستادند و آن را در صفحه تاریخ ایران اسلامی ثبت کردند.

در دورانی که شلیک یک گلوله جرات می خواست، مردم شجاع آذربایجان غربی به فرماندهی مجاهد نستوه حجت الاسلام حسنی آغازگر جنگ مسلحانه در کشور شده و اقتدار ارتش ستمشاهی را برهم زده و نور امید را بردل ملت ایران تاباندند.

مبارزه مسلحانه مردم ارومیه به ملت ایران جرات داده و به آنان ثابت کرد که رژیم طاغوت را می توان از بین برد و با قدرتمندترین ارتش مبارزه کرد و می توان برای رهایی از چنگال ظلم با تمام توان به میدان آمد.

در دوم بهمن ۱۳۵۷ از نخستین ساعات صبح خیابان امام (ره) ارومیه و مسیر منتهی به مسجد اعظم ( مقر مبارزان انقلابی ) مملو از جمعیت و تانک ها و خودروهای ارتش طاغوت شد؛ شلیک گلوله ارتش طاغوت گنبد مسجد اعظم را نشانه گرفت اما دیری نپایید که مبارزان انقلابی که در کمین ارتش طاغوت بودند، سر برآورده و تانک ها و خودروهای ارتش را هدف قرار دادند.

گلوله های آنها نظامیان طاغوت را متواری کرد و پاسخی کوبنده به آنان داد؛ شلیک گلوله در ۲ بهمن ۵۷ در ارومیه و هدف قرار دادن ارتش طاغوت خبری بود که در سراسر کشور پیچید و الگویی برای دیگر مردم کشور و پشتوانه ای برای تمام ملت ایران شد.

ارومیه هم مسیر قیام های تبریز و قم؛ دوم بهمن نقطه عطف مبارزه با رژیم ستمشاهی

جنگ مسلحانه را بهترین راه برای بیرون کردن شاه می دانستیم

در لابلای یادداشت ها و مصاحبه هایی که درباره انقلاب داشتم به مصاحبه ای برخوردم که مربوط به سال ها قبل بود و خود حجت الاسلام حسنی در مورد روز دوم بهمن مطالبی را گفته بود؛ به نظرم رسید بهترین مطلب برای تبیین روز دوم بهمن از زبان این مجاهد نستوه فقید است.

مرحوم حجت الاسلام حسنی در سال ۱۳۸۹ در گفت و گو با خبرنگار ایرنا گفته بود که دوم بهمن سال ۵۷ نماد غیرت مردم ارومیه و وفاداری آنان نسبت به ولایت فقیه را به نمایش گذاشت؛ در دوم بهمن سال ۵۷ در بحبوحه شور انقلابی مردم، رژیم طاغوت، اجتماع مردم در مسجد اعظم ارومیه را به توپ بست که در اثر آن گنبد این مسجد آسیب دید و گروهی از مردم نیز زخمی شدند.

وی اضافه کرده بود که مردم ارومیه به تبعیت از امام راحل و به فرماندهی و واسطه گری آیات عظام مرندی، ملکوتی، بنی فضل و سایر علمای بزرگوار علیه رژیم طاغوت دست به جنگ مسلحانه زده و بسیاری از نیروهای طاغوت را نابود کردند.

به گفته حجت الاسلام حسنی، «ما جنگ مسلحانه را بهترین راه برای بیرون کردن شاه از کشور می دانستیم و به همین خاطر یکپارچه مسیری را انتخاب کردیم که نتیجه بخش بود. طاغوت مانع بزرگی در برابر ملت ایران بود و برای نابودی و بیرون راندن او از ایران تلاشی خستگی ناپذیر کردیم که کاملا ممتاز از نقاط دیگر کشور بود و این روز باید برای همیشه در دل تاریخ انقلاب اسلامی جاودانه بماند.».

امام جمعه سابق ارومیه ادامه داده بود که در این روز تاریخی مردم ارومیه متحد و مسلح آماده مبارزه علیه طاغوت بودند که نیروهای رژیم طاغوت مسجد اعظم را به گلوله بستند و گنبد این مسجد را تخریب و مردم نیز به مبارزه با آنها پرداخته و آنان را از صحنه خارج کردند.

وی دوم بهمن ۵۷ را حاصل دلاورمردی مردم آذربایجان غربی برشمرده و افزوده بود که این روز سند بزرگ ظلم ستیزی مردم آذربایجان غربی است.

بعد از آن، به سراغ دیگر مجاهدانی رفتم که در روزهای پرالتهاب بهمن ۵۷ در ارومیه جان خود را در طبق اخلاص برای پیروزی انقلاب اسلامی گذاشته بودند و جانفشانی می کردند؛خوشبختانه آنان هنوز زنده بودند و در جغرافیای این استان نفس می کشیدند که همین نفس ها می تواند الهام بخش عزت ملت ایران در هر برهه ای در مقابل دشمنان باشد.

ارومیه هم مسیر قیام های تبریز و قم؛ دوم بهمن نقطه عطف مبارزه با رژیم ستمشاهی

گروه مسلح مبارزان ژنرال از سال ۵۷ شکل گرفت

یکی از مبارزان انقلابی در این باره گفت: مردم به حجت الاسلام حسنی لقب ژنرال حسنی داده بودند؛ قبل از انقلاب با تعدادی در ارومیه گروهی تشکیل دادیم و از سال ۱۳۵۷ به صورت رسمی گروه مسلح مبارزان ژنرال شکل گرفت.

کریم حنیف ادامه داد: من هم به آنان ملحق شدم و در تیم‌های ۲ نفری و چهارنفری سازماندهی شدیم؛ ماموریت این گروه‌ها حمایت از مردم شرکت‌کننده در تظاهرات در مقابل تعرض عوامل مسلح حکومتی بود.

به گفته وی بیشتر این عملیات‌ها توسط حجت الاسلام حسنی به عنوان فرمانده ارشد طراحی می‌ شد و یکی از کارهای شگفت او در نزدیکی انقلاب، آموزش استفاده از سلاح در بالای منبر بود.

حنیف ادامه داد: در این هنگام مردم حیرت‌ زده شده بودند چون تا آن وقت در رویا هم ندیده بودند که آخوندی در بالای منبر و در آن فضای اختناق ستمشاهی با آنان چنین سخن بگوید.

۲ بهمن ۵۷ نباید در یک روز خلاصه شود

استاد دانشگاههای آذربایجان غربی و پژوهشگر فرهنگی ارومیه ای نیز در این باره اظهار کرد: ۲ بهمن ۵۷ نباید تنها در یک روز وچند ساعت خلاصه شود بلکه ابعاد مختلف این حماسه باید برای نسل امروز بازگو شود.

احمد اسکندری ادامه داد: این حماسه باید در قالب فیلم مستند و برنامه های مختلف از رسانه ملی پخش شده و ذهن و فکر مخاطب را به آن دوران ببرد زیرا نسل امروز و حتی بسیاری از مردم با زوایای این حماسه آشنایی ندارند.

این پژوهشگر افزود: نقش آفرینان و آنها که در به وجود آمدن این حماسه مبارزه کرده اند، باید برای جوانان و مردم معرفی و شناسانده شوند

وی ادامه داد: ۲ بهمن ۵۷ خود به تنهایی تاریخ است و چنین روزی بایدثبت و ضبط شده و برای همیشه جاودانه شود.

این استاد دانشگاه ادامه داد: همه باید بدانند در این روز چه اتفاقی افتاد و چطور مردمی با غیرت ارتش مسلح طاغوت را به عقب راند و شهر به راحتی نفس کشید.

ارومیه هم مسیر قیام های تبریز و قم؛ دوم بهمن نقطه عطف مبارزه با رژیم ستمشاهی

به گزارش ایرنا،در تاریخ مبارزه های انقلابی مردم ارومیه برای ساقط کردن رژیم شاهنشاهی روزهای بزرگی چون خرداد ۱۳۴۲، ۱۹ دی قم، ۲۹ بهمن تبریز، ۱۷ شهریور تهران و ۱۳ آبان و سایر ایام ثبت شده است و ۲ بهمن ارومیه در زمره این روزهای تاریخی قرار دارد.


منبع

درباره ی تپش پرس

مطلب پیشنهادی

تلاش برخی از نمایندگان مجلس برای تمدید یکساله فعالیت شورای شهر ششم

محمد صالح جوکار روز چهارشنبه در گفت وگو با خبرنگار سیاسی ایرنا در تشریح طرح …

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *