اختصاص ۲۵۰ همت برای رفع تنگنای مالی تولید تورم‌زا نیست


به گزارش ایرنا از وزارت اقتصاد، «کلثوم روشنی» در گفت‌وگویی درباره اختصاص ۲۵۰ هزار میلیارد تومان اعتبار برای رفع تنگناهای مالی تولید، توضیح داد: با توجه به اینکه در سال‌های گذشته رشد نقدینگی بالایی را در کشور تجربه کردیم، سیاستگذار پولی تصمیم گرفت که سیاست کنترل رشد نقدینگی را در دستور کار قرار دهد و بر اساس آن در سال‌های ۱۴۰۱ و ۱۴۰۲ به ترتیب رشد نقدینگی ۳۰ درصد و ۲۵ هدف‌گذاری شد و در سال ۱۴۰۲ حتی از عدد ۲۳ درصد یعنی کمتر از هدف‌گذاری محقق شد.

وی اضافه‌کرد: زمانی که کنترل نقدینگی در دستور کار قرار می‌گیرد، یعنی میزان تسهیلات‌دهی بانک‌ها محدود می‌شود و با ایجاد محدودیت در تسهیلات‌دهی بانک‌ها بنگاه‌هایی که پیش‌ از این برای سرمایه در گردش یا اهداف توسعه‌ای خود تسهیلات دریافت می‌کردند با محدودیت مواجه می‌شوند.

روشنی اظهار داشت: با توجه به تورم، نیاز بنگاه‌ها به نقدینگی بیشتر، افزایش تقاضا برای تسهیلات و در عین‌ حال محدودیت منابع بانکی این نگرانی در رابطه‌ با رشد اقتصادی به وجود آمد که کنترل نقدینگی و محدودیت تسهیلات‌دهی به بنگاه‌ها موجب کاهش رشد اقتصادی شود.

مدیر گروه مطالعات پولی مرکز تسهیل تامین مالی تولید وزارت اقتصاد، یادآور شد: با توجه به اینکه حجم زیادی از تسهیلات بانک‌ها در حال حاضر صرف تسهیلات تکلیفی از جمله وام ازدواج یا فرزندآوری و غیره می‌شود، بنابراین برای‌ آنکه تنگنای اعتباری بیشتری برای بنگاه‌های تولیدی ایجاد نشود دولت تصمیم گرفت که مازاد بر آن هدف‌گذاری اجازه رشد نقدینگی به مقدار ۲۵۰ هزار میلیارد تومان را به بانک‌ها بدهد که این رقم از منابع بانکی تامین می‌شود.

این مقام مسئول وزارت اقتصاد تصریح‌کرد: اضافه‌شدن این ۲۵۰ همت برای تسهیلات‌دهی به بخش تولید نگرانی بابت رشد نقدینگی بیشتر ایجاد نمی‌کند؛ در واقع ازاین‌جهت که به طرح‌های پیشران و تولیدی اختصاص می‌یابد با افزایش و رونق تولید خود موجب کاهش تورم خواهد شد.

وی توضیح داد: طرح‌های پیشران تعریف خاص خود را دارد و باید زودبازده باشند و ارزآوری کافی داشته باشند و از این جهت اختصاص این ۲۵۰ همت به طرح‌های پیشران نگرانی بابت افزایش رشد نقدینگی از این جهت که باعث افزایش تورم شود را ایجاد نمی‌کند.


منبع

درباره ی پشتیبان

مطلب پیشنهادی

تکرار ترفند منسوخ شده دلالان ارزی/ نرخ‌سازی در روزهای تعطیل جواب نداد

به گزارش خبرنگار اقتصادی ایرنا، در حالی که برخی کانال‌های تلگرامی فعال در حوزه نرخ …

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *