به گزارش بامداد دوشنبه ایرنا به نقل از سی ان ان، پترو در بیانیهای اعلام کرد که این اقدام را در راستای تعهد دولت خود برای تضمین بازگشت آبرومندانه مهاجران کلمبیایی اخراج شده از آمریکا در دستور کار قرار داده است.
به نوشته سی ان ان، بیانیه رئیس جمهور کلمبیا ساعاتی پس از آن منتشر شد که پترو در اعتراض به استفاده آمریکا از هواپیماهای نظامی برای بازگرداندان مهاجران این کشور اعلام کرده بود که به هواپیماهای نظامی ایالات متحده اجازه نخواهد داد که وارد آسمان کلمبیا شوند.
وی با بیان اینکه ایالات متحده حق ندارد با مهاجران کلمبیایی مانند جنایتکاران رفتار کند، از واشنگتن خواست که برای بازگردندان شهروندان این کشور از هواپیماهای غیرنظامی استفاده کند.
به گزارش ایرنا، «گوستاوو پترو» رئیس جمهور کلمبیا پیش تر در پیامی در شبکه ایکس (توئیتر سابق) نوشت: آمریکا نمیتواند با مهاجران کلمبیایی مثل مجرمان رفتار کند.
وی از دولت آمریکا خواست تا پروتکلی را برای اخراج مهاجران در نظر بگیرد که کرامت انسانی آنها را حفظ کند.
اقدام آمریکا در اخراج گسترده مهاجران، واکنش منفی کشورهای آمریکای لاتین را در پی داشت.
دولت برزیل در واکنش به اقدام دولت آمریکا در استفاده از دستبند در هنگام پرواز برای شهروندان اخراجشده این کشور آمریکای لاتین به نشانه «بیاحترامی آشکار به حقوق اساسی» این افراد، مراتب اعتراض خود را اعلام کرد.
«ریکاردو لِواندووسکی» وزیر دادگستری و امنیت عمومی برزیل در بیانیهای تشریح کرد که ۸۸ مهاجر برزیلی اخراجشده از آمریکا با دستبند و پاهای بسته منتقل شدهاند.
پلیس فدرال برزیل پس از فرود غیر منتظره هواپیمای حامل این ۸۸ مسافر به فرودگاه مانائوس که به دلیل مشکلات فنی رخ داد، متوجه وجود دستبند شد و بلافاصله دستور برداشتن آنها و اسکان و ارائه خدمات به این افراد را صادر کرد.
این مقام برزیلی که «لولا داسیلوا» رئیسجمهور این کشور را از این وضعیت مطلع کرد، استفاده از دستبند را «بیاحترامی آشکار به حقوق اساسی» این شهروندان توصیف کرد.
در این راستا، داسیلوا نیز دستور داد که یک هواپیمای نیروهای مسلح، افراد اخراج شده را از مانائوس به شهر بلو اوریزونته، مقصد نهایی، منتقل کند تا آنها بتوانند سفر را «با عزت و امنیت» به پایان برسانند.
این اولین پرواز اخراج مهاجران پس از روی کار آمدن «دونالد ترامپ» رئیسجمهور آمریکا بود؛ هر چند این پرواز، پیش از آغاز ریاست جمهوری ترامپ و به عنوان بخشی از توافقنامه دوجانبه امضا شده در سال ۲۰۱۷ برنامهریزی شده بود.
ترامپ دومین دوره ریاستجمهوری خود را با امضای مجموعهای از فرمانهای اجرایی آغاز کرد که به موجب آنها به دنبال توقف مهاجرتهای غیرقانونی به آمریکا است.
از جمله اقدامات اعلام شده توسط ترامپ، اعلام وضعیت اضطراری ملی در مرز جنوبی با مکزیک و استقرار نیروهای مرزی برای اخراج میلیونها مهاجر است.
منبع