به گزارش روز شنبه ایرنا، رویترز به نقل از فرد آگاه از این تصمیم وزارت بازرگانی آمریکا افزود: شرکت دیپ سیک چین که مدل هوش مصنوعی آن بازارهای فناوری در جهان را تکان داد، هفته گذشته یک دستیار هوش مصنوعی را عرضه کرد که به ادعای آن می تواند از داده های کمتری نسبت به مدل های آمریکایی استفاده کند.
بر اساس این گزارش، فقط در چند روز دانلود این دستیار هوش مصنوعی بیشترین آمار را در اپ استور اپل داشت که نگرانی هایی را درباره نقش پیشتاز آمریکا از جمله شرکت انویدیا (Nvidia) در حوزه هوش مصنوعی برانگیخت و باعث ریزش ۵۹۳ میلیاردلاری در بازار سهام این شرکت تراشه ساز شد به طوری که بیشترین کاهش در یک روز را برای هر شرکتی در وال استریت به ثبت رساند.
انویدیا شرکت فناوری چند ملیتی آمریکا است که نقش پیشتازی را در توسعه سخت افزارها و نرم افزارهای هوش مصنوعی ایفا می کند.
این شرکت تاکید دارد که شرکای آن از همه مقررات مربوطه در زمینه انتقال تراشه های ساخت این شرکت پیروی می کنند. محدودیت های جدید این شرکت به معنای توقف انتقال تراشه های پیشرفته به چین است.
به گفته منبع یاد شده، قاچاق سازمان دهی شده تراشه های هوش مصنوعی به چین در کشورهایی مانند مالزی، سنگاپور و امارات ردیابی شده اند.
به نوشته رویترز، شرکت دیپ سیک و وزارت بازرگانی آمریکا هنوز پاسخی نداده اند.
سخنگوی شرکت انویدیا گفت که بسیاری از مشتریان آن دارای نهادهای تجاری در سنگاپور هستند و از این نهادها برای محصولاتی که مقصد آنها آمریکا و غرب است استفاده می کنند.
وزارت بازرگانی سنگاپور روز شنبه (امروز) در بیانیه ای عنوان کرد که دلیلی برای باور این موضوع وجود ندارد که دیپ سیک محصولات تحت محدودیت صادراتی را از سنگاپور دریافت کرده است.
این وزارتخانه همچنین تایید نکرد که دیپ سیک از طریق واسطه هایی در سنگاپور تراشه های شرکت آمریکایی انویدیا را که تحت کنترل صادرات آمریکا هستند، دریافت کرده است اما گفت همواره از حاکمیت قانون حمایت و قاطعانه علیه افراد و شرکت هایی که مقررات را زیر پا می گذارند اقدام می کند.
شرکت دیپ سیک اعلام کرده که از تراشه های اچ ۸۰۰ شرکت انویدیا استفاده کرده که امکان خرید قانونی آن در سال ۲۰۲۳ وجود داشت.
رویترز نوشت که نمی تواند درباره استفاده دیپ سیک از تراشه هایی که اجازه انتقال آنها به چین وجود ندارد اظهارنظر کند.
منبع