به گزارش خبرنگار اقتصادی ایرنا، روز گذشته عباس علی آبادی وزیر نیرو در کمیسیون انرژی مجلس با تاکید بر اینکه در حال آماده کردن خود برای تابستان سخت هستیم، گفت: در تابستان امسال بیش از ۲۰ هزار مگاوات ناترازی در برق داشتیم که پیش بینی میشود این ناترازی در سال آینده به ۲۵ هزار مگاوات برسد؛ خدا کند که این اتفاق نیفتد.
وی افزود: باید اجازه داد که وزارت نیرو خود را برای ناترازی برق در تابستان گرم آینده آماده کند چراکه سرمای زمستان با پوشیدن لباس گرم سپری میشود اما عبور از شرایط تابستان به این سادگی نیست.
آغاز تعمیرات نیروگاهی برای ورود به تابستان
یکی از اقدامهای ضروری برای افزایش آمادگی ورود به تابستان، انجام به موقع برنامه تعمیرات نیروگاهی است. ابوالفضل عسگری مدیرعامل شرکت مادر تخصصی برق حرارتی در این راستا به تازگی از شرکت تعمیرات نیروگاهی ایران بازدید کرده و آخرین وضعیت آمادهسازی واحدهای تولید برق حرارتی برای پیک تابستان سال آینده را مورد بررسی قرار داده است.
وی در این بازدید گفت: در شرایط سخت فعلی که با محدودیتهای تولید برق ناشی از کمبود سوخت روبرو هستیم، باید در کنار تلاش بیوقفه برای مرتفع کردن این چالش بر اجرای به موقع برنامه تعمیرات نیروگاهها و تقویت آمادگی واحدها برای تولید انرژی حداکثری در پیک مصرف تابستان ۱۴۰۴ متمرکز شویم.
عسگری با تاکید بر ضرورت آمادگی کامل نیروگاههای کشور برای پایداری شبکه سراسری در روزهای زمستان و برنامه گذر از اوج مصرف برق سال آینده خاطرنشان کرد: لازم است کاهش زمان فعالیتها، استفاده از مواد اولیه داخلی در ساخت تجهیزات نیروگاهی، تمرکز بر فعالیت شبانهروزی و جدیت در کیفیت ارتقای آمادگی مولدهای برق کشور در دستور کار ویژه قرار بگیرد.
مدیرعامل شرکت مادر تخصصی برق حرارتی اظهار داشت: نیمه دوم امسال بیش از ۵۰ هزار مگاوات از برنامه تعمیرات نیروگاههای حرارتی کشور به منظور افزایش آمادهسازی این واحدها برای تولید برق حداکثری در بازه زمانی اوج مصرف تابستان سال آینده آغاز شده است.
آغاز حدود ۴۰ هزار مگاوات فعالیت تعمیراتی
مسعود مرادی، مدیرعامل شرکت تعمیرات نیروگاهی ایران نیز در جریان این بازدید با تشریح فعالیتهای تخصصی این مجموعه، گفت: کارگروههای شرکت چه در محل نیروگاههای مبدا و چه در کارگاههای تخصصی این شرکت در بیش از ۲۳ جبهه به صورت شبانهروزی و در تمامی روزهای تعطیل در حال تلاشند تا تعمیرات واحدهای نیروگاهی در موعد مقرر به پایان برسد.
وی خاطرنشان کرد: عملیات تعمیرات اساسی و فعالیت تخصصی RIو همچنین ساخت تجهیزات مهم نیروگاهی واحدهای شازند، آبادان، منتظر قائم، رامیناهواز، شریعتی مشهد، کنگان، بندرعباس و دهها نیروگاه حیاتی کشور با میانگین بالای ۶۵ درصد پیشرفت فیزیکی در حال انجام بوده که پیشبینی میشود همه تعهدات این شرکت نسبت به صنعت نیروگاهی در نخستین ماههای سال آینده و پیش از آغاز پیک مصرف انرژی برق تابستان پایان یابد.
۶آذرماه هم ناصر اسکندری سرپرست معاونت راهبری تولید شرکت برق حرارتی با اشاره به برنامه ۱۰۹ هزار مگاواتی تعمیرات نیروگاههای حرارتی برای افزایش آمادگی تولید برق این واحدها در تابستان سال آینده، گفت: تاکنون حدود ۴۰ هزار مگاوات از این فعالیتهای تعمیراتی آغاز شده است.
توسعه انرژی های تجدیدپذیر با هدف تسهیل تامین برق تابستان
درحالی که۹۴ درصد برق مورد نیاز کشور توسط نیروگاههای حرارتی تولید میشود، تلاش دولت برای استفاده از انرژی های تجدیدپذیربرای کمک به شبکه برق کشور باشدت دنبال می شود.
برهمین اساس محسن طرزطلب، رئیس سازمان انرژیهای تجدیدپذیر و بهره وری برق ایران از به مدار آمدن ۵ هزار مگاوات برق تجدیدپذیر تا خرداد سال آینده خبر داده است.
این میزان انرژی تجدیدپذیر می تواند به پشت سرگذاشته شدن تابستانی با کم ترین مشکل کمک کند.
منبع