به گزارش ایرنا استان کرمان زنجیره کامل پرورش طیور را دارد؛ از گونه های اجداد، مادر، تخمگذار، جوجه کشی و پولت کاری را داراست که با توجه به اینکه پرندگان بومی و روستایی از ناقلان مهم ویروس نیوکاسل هستند، انجام واکسیناسیون طیور در سطح شهرستانها، گام موثری در راستای پیشگیری از بیماری در واحدهای صنعتی به شمار میرود.
خبر ارسالی روز یکشنبه روابط عمومی اداره کل دامپزشکی استان کرمان به نقل از معاون سلامت این اداره کل حاکی است که عملیات اجرایی واکسیناسیون طیور بومی علیه بیماری نیوکاسل در روستاهای استان آغاز شده و تا اواسط اسفند ماه با اولویت تالابها و آبگیرها و مناطق صنعتی ادامه دارد.
صدیقه کاظمی نیا با تاکید بر ضرورت آگاهی و همراهی جامعه هدف در این زمینه گفت: اداره کل دامپزشکی استان کرمان اقدام به ارائه خدمت واکسیناسیون رایگان به روستاییان در اجرای رسالتهای بهداشتی و پیشگیری از بیماریهای طیور میکند.
وی با اشاره به اینکه واکسیناسیون نیوکاسل طیور به صورت آشامیدنی و با واکسن زنده مقاوم به حرارت انجام میشود افزود: استفاده از واکسن مناسب از جمله موثرترین راههای پیشگیری برای پیشگیری از شیوع این بیماری در بین جمعیت طیور استان است که اجرای این طرح نقش بسزایی در پایین آمدن تعداد موارد بیماری در پرندگان بومی دارد و احتمال سرایت بیماری از پرندگان بومی به طیور صنعتی را کاهش میدهد.
پیش بینی پوشش یک میلیون قطعه از طیور
معاون سلامت اداره کل دامپزشکی استان کرمان پیش بینی کرد در پایان این عملیات حدود یک میلیون قطعه طیور بومی علیه بیماری مذکور در استان کرمان واکسینه شوند.
وی مهمترین راه پیشگیری از این بیماری و سایر بیماریهای تنفسی را رعایت اصول بهداشت و امنیت زیستی همچنین اجرای برنامه واکسیناسیون مناسب اعلام کرد و گفت: نیوکاسل یک بیماری ویروسی است که از مرغها و سایر پرندگان به انسانها منتقل میشود و دستگاه عصبی، گوارشی و تنفسی پرندگان را درگیر می کند.
زیان زیاد اقتصادی بیماری
کاظمی نیا ادامه داد: این بیماری از نظر بهداشتی و اقتصادی زیان فراوانی ایجاد می کند و ممکن است در موارد با شدت بالا تا ۱۰۰ درصد جمعیت یک گله تلف شوند.
وی گفت: افزایش سطح ایمنی طیور بومی، کمک به معیشت روستاییان و کاهش خسارات اقتصادی ناشی از بیماری از جمله اهداف اجرای این طرح واکسیناسیون رایگان است.
منبع