آغاز عملیات امنیتی ناتو در دریای بالتیک

به گزارش گروه بین‌الملل خبرگزاری تسنیم به نقل از «ان تی وی»، به  دنبال قطع شدن برخی کابل های انتقال داده در دریای بالتیک که به زعم غربی ها احتمالاً ناشی از خرابکاری بوده است، ناتو عملیاتی را برای نظارت بهتر بر ناوگان به اصطلاح سایه روسیه در این منطقه آغاز می کند.

«الینا والتونن»، وزیر امور خارجه فنلاند در یک کنفرانس مطبوعاتی در هلسینکی در ابتدا از اعزام دو کشتی برای گشت زنی در منطقه صحبت کرد. والتونن در توجیه این اقدام ناتو مدعی شد که حضور گسترده  ائتلاف غربی در  این منطقه اثر آرام بخش و تثبیت کننده دارد.

وی همچنین اعلام کرد که سایر فعالیت ها و حضور در این منطقه نیز گسترش خواهد یافت. هنوز مشخص نیست که آیا کشتی های اعزام شده به این منطقه فنلاندی هستند یا خیر. بر اساس اطلاعات خبرگزاری آلمان، در مجموع حدود ده کشتی در این عملیات شرکت خواهند داشت. در ابتدا هیچ بیانیه رسمی از ستاد ائتلاف در بروکسل در این باره منتشر نشده است.

«بوریس پیستوریوس»، وزیر دفاع فدرال آلمان هم در جریان بازدید از نوردهولز در ایالت نیدرزاکسن آلمان اعلام کرد که این کشور هم در عملیات افزایش حضور ناتو در دریای بالتیک شرکت خواهد کرد. وی گفت: ما می دانیم که روسیه حملات هیبریدی را به کشورهای غربی انجام می دهد. از سوی دیگر، ما سیگنال روشنی می فرستیم که خرابکاری و تخریب را تحمل نخواهیم کرد. این مقام آلمانی گفت: این جزئیات بین اعضای ناتو توافق خواهد شد و آلمان نیز با ایفای نقش و سهم قوی در آن شرکت خواهد کرد.

والتونن انتظار دارد که نشست سران کشورهای ناتو در حاشیه دریای بالتیک در هلسینکی در سه شنبه آینده منجر به اقدامات بلندمدت بیشتر شود. وی در این باره گفت که نظارت فنی بر منطقه دریای بالتیک باید تشدید شود زیرا زیرساخت های حیاتی در اعماق دریای بالتیک را نمی توان تنها با کشتی های سنتی محافظت کرد.

کابل برق زیردریایی بین فنلاند و استونی و چندین کابل ارتباطی در خلیج فنلاند در کریسمس آسیب دید. پلیس جنایی فنلاند احتمال می دهد که نفتکش ایگل اس که زیر پرچم جزایر کوک حرکت می کند، عمداً به این کابل ها خسارت وارد کرده است. بنابراین نهادهای امنیتی در حال بررسی خرابکاری های احتمالی هستند.

بر اساس ارزیابی اتحادیه اروپا، ایگل اس متعلق به ناوگان سایه روسیه است. این ناوگان به تانکرها و سایر کشتی‌های باری اشاره دارد که روسیه برای دور زدن تحریم‌ها پس از تهاجم خود به اوکراین، به عنوان مثال هنگام حمل نفت، از آنها استفاده می‌کند.

کارشناسان و سیاستمداران غربی آسیب به زیرساخت های حیاتی را بخشی از جنگ هیبریدی می دانند که روسیه علیه کشورهای غربی به راه انداخته است. به همین دلیل است که کشورهای ناتو هفته آینده در فنلاند برای بحث در مورد امنیت بهتر زیرساخت های زیر آب دیدار خواهند کرد. در این نشست علاوه بر مارک روته، دبیرکل ناتو، اولاف شولتز، صدراعظم آلمان نیز حضور خواهد داشت. سران کشورهای دانمارک، لتونی، لیتوانی، لهستان و سوئد نیز به این نشست دعوت شده‌اند.

انتهای پیام/


منبع

درباره ی پشتیبان

مطلب پیشنهادی

آموزش خرید انواع صندوق های سرمایه گذاری

در این مقاله نکاتی در مورد خرید صندوق‌های سرمایه‌گذاری  برای شما ارائه خواهیم داد که در …

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *