آغاز جلسه ارائه گزارش ملی دور چهارم ایران در نشست یو.پی.آر


به گزارش ایرنا از ستاد حقوق بشر، جلسه ارائه و دفاع از گزارش جمهوری اسلامی ایران در نشست سازوکار بررسی دوره‌ای جهانی یو پی آر (UPR) شورای حقوق بشر سازمان ملل امروز (جمعه) در مقر سازمان ملل در ژنو با سخنان علی بحرینی سفیر و نماینده دائم ایران آغاز شد.

هیات ایرانی در این نشست به ریاست کاظم غریب‌آبادی معاون حقوقی و بین‌الملل وزارت امور خارجه و با حضور حجت‌الاسلام والمسلمین علی مظفری معاون قضایی رئیس قوه قضائیه، خانم فاطمی مدیرکل امور بین‌الملل معاونت زنان و خانواده ریاست جمهوری، علی زینی‌وند معاون سیاسی وزارت کشور، شارلی انویه تیکه نماینده مسیحیان آشوری و کلدانی و عضو کمیسیون عمران مجلس شورای اسلامی، عباس مقتدایی، عضو کمیسیون امنیت و سیاست خارجی، عسکر جلالیان معاون حقوق بشر و امور بین‌الملل وزارت دادگستری و محمد نوروزپور معاون امور رسانه‌ای و تبلیغات وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی مطالبی را درباره فعالیت‌های انجام‌شده در راستای تحقق توصیه‌های پذیرفته‌شده ازسوی ایران در دور قبلی یو.پی.آر ارائه می‌کند.

گزارش نهایی گروه کاری یو.پی.آر، پس از آن که ایران نظرهای کارشناسی خود را مبنی بر پذیرش یا رد توصیه‌های دریافتی در نشست روز جمعه به تروئیکای ایران اعلام کرد در بیست‌وهشتمین اجلاس شورای حقوق بشر به تصویب خواهد رسید.

سازوکار بررسی دوره‌ای جهانی (UPR) سازوکاری است که مطابق قطعنامه ۶۰/۲۵۱ شورای حقوق بشر سازمان ملل متحد در تاریخ ۳ آوریل ۲۰۰۶ به وجود آمد.

این سازوکار هر چهار سال و نیم یک‌بار وضعیت همه دولت‌های عضو سازمان ملل متحد را به‌طور برابر و غیرگزینشی مورد بررسی قرار می‌دهد و دولت‌ها موظف هستند، اجرای توصیه‌های پذیرفته‌شده را به همراه سایر پیشرفت‌ها و ابتکارات حقوق بشری در چارچوب تعیین‌شده گزارش کنند.

در این راستا، جمهوری اسلامی ایران تاکنون سه بار در سال‌های ۱۳۸۸، ۱۳۹۳ و ۱۳۹۸ گزارش ملی خود را ارائه و از آن دفاع کرده است.

پس از تصویب گزارش سوم یو.‌پی.آر در ۲۴ مارس ۲۰۲۰ (۵ فروردین ۱۳۹۹)، ستاد حقوق بشر به‌عنوان مرجع ملی و مسئول تدوین گزارش ملی، توصیه‌های پذیرفته‌شده را در اختیار دستگاه‌ها و نهادهای ذی‌ربط برای اجرا و ارائه گزارش قرار داد.

با همکاری این دستگاه‌ها و در راستای تعامل هدفمند با سازوکارهای بین‌المللی حقوق بشری، جمهوری اسلامی ایران در تاریخ ۷ اکتبر ۲۰۲۴ (۱۶ مهر ۱۴۰۳) چهارمین گزارش ملی را به دبیرخانه کمیسرعالی حقوق بشر ارسال کرد همچنین مقرر است، جمهوری اسلامی ایران در تاریخ ۲۴ ژانویه ۲۰۲۵ (۵ بهمن ۱۴۰۳) از گزارش ملّی خود دفاع کند.


منبع

درباره ی پشتیبان

مطلب پیشنهادی

ایران مدلی بدیع از انتخابات آزاد و فراگیر را ایجاد کرده است

به گزارش ایرنا از ستاد حقوق بشر، نشست ۵۹ گروه کاری یو.پی.آر شورای حقوق بشر …

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *