به گزارش روز سهشنبه ایرنا از این روزنامه پرشمارگان آمریکایی، پس از سرکوب اعتراضهای دانشجویان حامی فلسطین در بهار گذشته، کالجها و دانشگاهها قوانین مربوط به اعتراضات را تشدید، درهای محوطه دانشگاه ها را قفل و مجازاتهای سختتری وضع کرده اند.
براساس اعلام یکی از بخشهای تحقیقاتی دانشگاه هاروارد، دانشگاههای آمریکا در پی اقدامهای سختگیرانه، شاهد کمتر از ۹۵۰ رویداد در ترم جاری بودند که در مقایسه با سه هزار اعتراضی که در ترم گذشته رخ داده، کاهش قابل توجهی را نشان میدهد. شمار دستگیرشدگان در سال جاری نیز نزدیک به ۵۰ نفر اعلام شده که در مقایسه با بیش از سه هزار نفر دستگیر شده ترم گذشته قابل تامل است.
اقدامات سختگیرانه در دانشگاه «هاروراد» به عنوان یکی از مراکز آموزشی شناخته شده در سراسر جهان مورد توجه فعالان و پژوهشگران قرار گرفته است؛ این دانشگاه پس از آنکه ده ها دانشجو و اعضای هیات علمی در اعتراضی آرام در مخالفت با جنگ غزه، بر روی میزهای کتابخانه تحصن کردند، آنها را به صورت موقت از ورود به کتابخانه منع کرد.
دانشگاه «بلومینگتون ایندیانا» نیز دانشجویان معترضی که تنها برای قربانیان جنگ غزه شمع روشن کرده بودند را تحت قانون انضباطی جدید قرار داد.
مسئولان دانشگاه «پنسیلوانیا» و افسران پلیس نیز در حالی که «بست کمربندی» در دست داشتند دانشجویان را از هرگونه اعتراض برحذر داشته و نسبت به عواقب آن هشدار دادند.
نیویورک تایمز دلیل اصلی این تغییرات اعمال شده در قوانین دانشگاه ها را مقابله با آنچه که یهودی ستیزی خوانده، اعلام و اضافه کرد: مقررات اخیر در پی تمجید برخی معترضان از حماس و درخواست اعمال خشونت علیه اسرائیلی ها، صورت می گیرد.
تاد ولفسن رئیس «انجمن آمریکایی اساتید دانشگاه» (American Association of University Professors) و دانشیار مطالعات رسانهای در دانشگاه راتگرز، اما معتقد است که این مقررات و محدودیت ها سبب ترس مردم شده است.
وی افزود: «آنها احساس میکنند تحت نظر هستند. من فکر میکنم خودسانسوری بسیار شدیدی در حال وقوع است».
این روزنامه در عین حال اذعان می کند که محدودیتهای جدید تنها عامل کاهش فعالیت اعتراضی در ترم جاری نیست و برخی گروههای معترض همچنان حمله ۷ اکتبر حماس را ستایش میکنند.
این رسانه همچنین خاطرنشان می کند که باوجود تغییرات شدید و سختگیرانه در مقررات دانشگاهی، با روی کار آمدن دولت دونالد ترامپ این وضعیت احتمالا تشدید شود و تلاش برای تغییرات بیشتر گسترده تر گردد.
هرچند عابد ایوب مدیر اجرایی کمیته آمریکایی-عربی ضد تبعیض گفت که فکر نمیکند ترامپ بتواند محیط دانشگاهها را نسبت به برگزاری اعتراض های ضد جنگ خصمانهتر از قبل کند.
وی در پاسخ به این سوال که آیا دولت ترامپ به سرکوب در دانشگاه ها ادامه خواهد داد؟ یا خیر، گفت: این وضعیت همین حالا هم حاکم است. وضعیت کنونی به دلیل دولت ترامپ نیست. این شرایط حاکم شده در حال وقوع است.
منبع